Tb-s pszichiáternél könnyen elküldenek terápiára vagy gyógyszert akarják majd mindenképpen erőltetni?
Ha nincs nagy gond, akkor csak pszichoterápiát javasol. De mivel ő orvos, így nagy valószínűséggel ír fel gyógyszert, ha szükségesnek látja.
Utána a te döntésed, hogy kiváltod-e, vagy keresel helyette egy jó pszichológust.
Ne feledd, nem a tünetet kell kezelni, hanem az okot megszüntetni.
Jobbulást!
"semmit értelmét nem látom a gyógyszernek, mert tudom, hogy a problémámat nem oldják meg"
Ha te is szakmabeli vagy, miért nem választasz olyan kollégát, akiben megbízol? Akivel szemben nincs bizalmad, ahhoz fölöslegesen mész.
#5 azért nem látom értelmét, mert a szorongásomat gyerekkori dolgok okozzák, önbizalomhiány, félek a kudarctól, rosszul bírom a stresszt, állandóan magamat kritizálom. Ahogy tudom gyerekkori traumákat terápiával lehet kezelni effektíven. A fentiekre a gyógyszer nem hat. Az meg kimutatott statisztikailag, hogy mentális beteg szülők gyerekei bizalmatlanabbak a gyógyszerekkel.
És te egyébként szakmabeli vagy, hogy jobban tudd látatlanban, hogy egy szorongó embernek mi kell és mi nem?
#5 amúgy az a vicc, hogy általában szerintem senki nem ad senkinek előre bizalmat. Vicces lenne, ha vakon bárkiben is megbíznál. Ha azt mondja az orvos, hogy ugorjál a kútba, akkor te beleugrasz?
Pszichológusnál se úgy van, hogy általában elsőre ki van építve a bizalom...
"jobban tudd látatlanban, hogy egy szorongó embernek mi kell és mi nem"
Hol írtam, hogy jobban tudom? Te írod, hogy jobban tudod, mi jó meg mi nem, mint a szakemberek.
Update:
Kaptam antidepit. Elmagyarázta, hogy miért jó, miért csak ezt kapom szorongásra. Kicsit kutakodtam neten én is, aztán így meggyőzött, főleg, hogy nem valami durva szert kaptam, ami függőséget okoz vagy leszedál.
Aztán terápiát nem említette, mint ahogy sejtettem és én kérdeztem rá, aztán elég lelkesen felírták azt is, hogy kérjek időpontot.:D
#9 az orvosom mondta, hogy a gyógyszer+terápia kombó a leghatásosabb. :D A gyógyszer csak mankó kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!