Pszichiáter mindenképp gyógyszert ír fel?
Vagy van, hogy valamilyen terápiát, pszichoterápia ilyesmik...
Vagy ilyen csak a mesében van, és a tünetek alapjan rámondja hogy ez "XY-szindroma" és akkor ebből vegyen be 2x1-et?
Azért kitöltet valami tesztet vagy ilyesmi? Hogy néz ki egy ilyen kivizsgálás?
sztk-ban ki kell tölteni pár kérdőívet míg várok a pszichiáter rákérdez általánosságban mi van, az első alkalom kb. 20 perc a többi 10 ebből a nagyját az ambuláns lap megírásával tölti.
szinte biztos, hogy ott gyógyszert ír fel és eldönti, hogy elküld-e pszichológushoz házon belül, ott nálunk havi egyszer fél óra van vagy csoportterápia.
Akkor kb amire számítottam. Tényleg semmi teszt? Csak elmondás alapján? Így mennyire lehet hiteles diagnózist felállítani?
És magánban mennyiben más?
hamilton meg beck teszt van, mindkettő elég rövid.
a komolyabb teszteket szakpszichológus tud csinálni
7# Már akinél... Nálunk nincsenek tesztek, szerintem ez pszichiáter függő.
5# Sztk-ban "első állapotfelmérés" néven bent töltesz max. 20 percet, utána a többi pár havonta 10 perces kontroll. Magánban nekem 80 perces volt az első állapotfelmérés. Nekem rengeteg kérdést tett fel a családi háttérre és a tünetekre vonatkozóan. Végül elmondta a véleményét, javasolt egy kezelési tervet, és elmondta, amiket a gyógyszerekről tudni kell. Itt nem kapsz azonnal diagnózist, csak ha nagyon egyértelmű problémáról van szó (pl. unipoláris depresszió, generalizált szorongás stb.)
(Ne ragaszkodj ennyire a tesztekhez... Azok túl általánosak, és szinte semmit nem árulnak el az ember személyiségéről. Nem az a szakember, aki tesztek alapján állít fel diagnózist. A személyes beszélgetés a döntő, az ebből nyert információkat egy teszt soha sem tudná visszaadni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!