Friss tapasztaaltok Tündérhegyről? Milyen aránnyal vesznek fel a befekvős részlegre? Ha oda nem vennének fel, akkor a nappalira mindenképpen, vagy az sem garancia?
1-es vagyok, nekem családtagom volt ott bentlakásos terápián három hónapig. A terápia kezdetén bele kellett egyeznie a gyógyszeres kezelésbe. Az első hónapban túl erős gyógyszert kapott, le volt szedálva, alig tudott részt venni a foglalkozásokon. Lecserélték a gyógyszerét, valamivel jobban lett. Egy rezidens terapeuta kezelte, aki a második hónap után elment. Noha ezt előre lehetett tudni, mégis rosszul jött ki a terápia szempontjából. Ekkortájt került sor egy családi konzultációra, ahol meglepődtünk, hogy az orvosok mennyire nincsenek a helyzet magaslatán. A záró diagnózis borderline személyiségzavarról szólt, amin nagyon meglepődtem, mert ismertem bpd-vel küzdő embereket. A borderline-t azóta két pszichiáter is kizárta. Kezdetben még arról volt szó, hogy csak a terápia alatt szükséges a gyógyszerezés, ennek ellenére folytatni kellett utána is. (A félregyógyszerezés és a terapeutaváltás nélkül szerintem meg lehetett volna ószni.) Olyan sejtésem volt, hogy indokolatlanul erős gyógyszereket kap (demotivált és fáradékony lett, napi 12-14 órát aludt), és ezt az utógondozást vállaló pszichiáter is valószínűnek tartott. Az ő segítségével sikerült az egyik gyógyszert teljesen elhagyni, a másik adagját jelentősen csökkenteni.
Ez csak egy eset, biztosan vannak szép számmal, akik szerencsésebbek voltak, és pozitív élményük van Tündérhegyről. Érdeklődj még a bura.hu-n is.
én most voltam fél éve, és gyakorlatilag az életemet mentették meg ott
nagyon nem tapasztaltam semmi olyat, amit a fentebbi válaszadó írt
sok ilyet olvasni a neten, de én benn a 3 hónap alatt hálás, rengeteget fejlődött és alig hazamenni akaró embereket ismertem meg
ha érdekel bővebben, akkor küldj egy privátot, és ott írok hosszan mindenről
Én voltam T.hegyen, Nyírőben és a Thalassa házban is.
T.hegy egy nagy nulla a másik kettőhöz viszonyítva, 3 napot bírtam.
Nyírőben csak a Minnesota programján voltam, amit bátran tudok ajánlani. Jó szakemberek, hasznos terápiás foglalkozások
A Thalassa ház is nagyon jó. Kb 3 éve voltam 4 hónapot és akkor nem volt fizetős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!