Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék kigyógyulni a...

Hogy tudnék kigyógyulni a binge eating disorderből?

Figyelt kérdés
Biztos vagyok benne hogy beteg vagyok, 2 hónap alatt híztam 5 kilót, falásrohamok szinte minden nap. Magamtól hogy tudnék kigyógyulni? Szuleimnek nem akarok szólni erről.

2023. ápr. 2. 17:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudunk tippeket, és nem tudod elkerülni, mert ez egy betegség. Ha fáj a fogad, elmész a fogorvoshoz, nem? Ezzel klinikai szakpszichológushoz/pszichiáterhez kell menni. Tudom, hogy nehéz szólni róla otthon, de hidd el, el kell jutnod szakemberhez, mert minden mással csak ártasz magadnak.

Mondjuk annak a szülőnek meg csak gratulálni tudok, aki az anorexiás gyerekének zsírégető cuccokat ajánl... Komolyan elbeszélgetnék az ilyenekkel, mert nem normálisak, és akkor nagyon kedvesen fogalmaztam.

2023. ápr. 2. 18:20
 12/15 NTBS ***** válasza:
90%
Kérjél orvosi segítséget.
2023. ápr. 6. 06:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Gyakorlati tipp a mindfulness meditálás bevezetése az életedbe és napi végzése, az segít az önfegyelemben.

Ezen kívül annyi ételt készíts ki magadnak, amennyit józan ésszel is egészséges mennyiségnek tartasz, azaz pl. ne tábla csokit nyiss ki, hanem csak egy szeletet, hiszen a táblát úgyis betolnád egyben, ugye?

Amúgy meg tényleg kérj szakmai segítséget szakembertől!

2023. ápr. 6. 23:24
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia, Lukács Liza könyveit ajánlom: Éhes lélek gyogyitasa és a Lenyelt vágyak amit olvastam. Egy ideig segített, de épp most írtam egy pszichologusnak, szerintem terápia nélkül nagyon nehéz.
2023. jún. 25. 23:36
 15/15 CsakAKommenteketJöttemOlvasni ***** válasza:
93%

Szia

1, irány a doki, mert, ha a hormonháztartásod is felborult, az nem vicc( és nem ciki pszicháter sem, őt erre találták ki)

2, beszélj a családoddal, barátokkal, idősebb, tapasztaltabb emberekkel, mert lehet, tudnak segíteni, de a legroszabb esetben is kibeszéled magadból a fájdalmat. Vagy, ha senki nem áll rendelkezésre menj a szabadba és hagyjad, hogy elfújja a szél/elsodorja a vìz a kudarcèlményeket!

3,Bármilyen étkezési zavarnál segít, ha megpròbálsz visszatérni a régi, megszokott napirendedhez és a hozzátartozó étkezésekhez, valamint jófej társaságban enni, akik nem a kajádra tesznek megjegyzést, hanem csacsognak és jól érzik magukat. Ez lehet a családod, barátaid is, a lényeg, hogy ellazulj és kapcsolódj be az együttlétbe:)

Aludd ki magad este, hogy ne legyél megviselt/stresszes!

Keress hobbit pl állatgondozás, haverokkal lógás, rajz, tánc, meditáció, ének, zene, futás, bicaj, gördeszkázás, nyelvtanulás, olvasás stb

- írj naplót/verseket, vagy rajzold le sz érzéseidet

+1 tipp: ne ess kétségbe, ha valami nem sikerül, mert az leszívja az energiádat és még csak szarabbul leszel, mint voltál!

Egyébként én is evészavaros vagyok.

Kétműszakos munkarend és az abból eredő alvászavar miatt néha a padlóra kerülök, így nekem marad az a megoldás, hogy lenyugszom, mert ami történt, megtörtént (pl falásroham) és megpróbálok valami értelmeset csinálni pl elmosogatni, vagy lerajzolni, kibeszélni, kiìrni magamról, ami fáj..

Szorítok neked!

2023. júl. 13. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!