Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges otthon egyedül...

Lehetséges otthon egyedül "kigyógyulni" a traumákból?

Figyelt kérdés
Gyerekkori, apával kapcsolatos traumákról van szó. Az egész életemre kihat. Szorongok, semminek érzem magam, utálom magam, bő ruhákba öltözök, nem szeretek kitűnni, nem szeretek senkinek megnyílni, már a férjem előtt sem merek meztelenkedni szinte, a szex pedig már rendesen taszít. (nem nyúlt úgy hozzám, csak szavakkal és szemmel) Szeretnék meggyógyulni, normális életet élni, szexi ruhákba járni, önfeledten szexelni, nem aggódni, nem félni a saját apámtól (havi egyszer látom). Ezt csak pszichológussal tudom elérni, vagy van esetleg valami otthoni technika... Több könyvet olvastam már a témákról, de csak annyi lett az eredmény, hogy még inkább gondolok a gyerekkori traumáimra.
2023. jan. 25. 20:47
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Nem
2023. jan. 25. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
Nem ezért jógázik a fél ország? Otthon természetesen lehet kezelni a mély, gyerekkori traumákat, főleg így, hogy rendszeresen találkozol a bántalmazóddal és soha nem lett igazság szolgáltatva. A pszichológusok nem azért tanulják évekig, mert olyan bonyolult lenne, hanem mert lassan olvasnak.
2023. jan. 25. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem értem. Van férjed akivel eddig ment a szex de mostmár nem? Vagy eddig is nehezen ment, de ment? Mert ha ez a helyzet akkor visszalépés van a javulásban. Az ilyeneket mindenki csak úgy tudja legyűrni ha sulykolja magaba hogy mostmár minden oké és atszokik a rendes életre. Nincs csoda tabletta vagy terápia ami kigyogyit.
2023. jan. 25. 23:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Ahogy idősödöm, úgy jönnek elő az emlékek és úgy romlik az állapotom, pont ez történik. Pluszban az alkoholról is sikerült leszoknom, tehát eddig az alkohol szépen elnyomott mindent, ami bennem volt, de mostmár nem nyomja el...
2023. jan. 26. 07:37
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Gyengeség?

A traumák erősebbé tesznek, leckék amiken át kell rágnod magad igen.

De erősebben jössz ki.

Apád egy gyarló ember (mint mindenki)

A nőknek is van ereje plusz férjed is van akivel meg kéne beszélned , hátha segít.

Apád bűnt követett el.

Sajnos én is :a nő akit szeretek szenvedésre utaltam.

Ez az igazi gyengeség.

Te erős vagy átrágod magad.

De a pszichológus segít.

2023. jan. 26. 08:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Sztem van ott más probléma is. Keress orvost, még nem lesz nagyobb a baj.
2023. márc. 11. 22:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!