Kényszergondolatok leküzdése hogyan lehetséges a leghatékonyabban? Akár valami irodalom is érdekel ha van a témában
Időről-időre visszatér ez a rémség ami megkesiriti az életemet.
A gondolatokat karon öltve kíséri a betegség egyik tünete az ellenörzés.
Folyton ezt teszem,hol a gyerekeimmel hol a férjemmel.
A gyerekeimet félten/féltettem dolgoktól próbáltam megtenni mindig mindent nehogy bajuk essen.
Pl folyton ellenörizgetem hogy vesz e le vegőt a kisfiam
Aztán ha ez elmúlik jön más.
Pl rettegés hogy a férjem ne csaljon meg,idióta kreálmányok az agyamban majd mivel azt hiszem ez mindent megold…ellenörizgetem.(persze a tudta nélkül)
Aztán ha az elmúlik újra jönnek a gyerekeim és a félelmek majd ellenörzések.
Hogy lehet így élni?
Korábban tudtam járni terápiára akkor némileg segitett,most sajnos nem tudok.
Gyógyszert teljesen ellenzem.
Ha esetleg lenne más segitség annak örülnék.
9-es
Esetleg tudsz linkelni?
Negyedik gyerekem én se hittem hogy létezik ilyen de nem kitalálom elhiheted.
Nem alszik és kész.
Mit tegyek vele?
Adjak neki altatót???
Bármennyire is marketingolod nekem ezeket az agyat szétbombázó sz@rokat sose fogok szedni.
Nyilván vannak pozitiv példák is,sőt amikor tényleg muszáj ehhez nyúlni,de nem véletlen hogy
ezeket mérgeknek is hívják.
Férjem türi?
De mit?
Amit senki nem tud,csak magamban zajlanak ‘kényszerek és ellenörzések’?
A jóga is segíthet persze, de ott inkább a fizikai gyakorlatokra figyel jobban az ember.
A meditáció azért jó mert az ülések közben csak a belső mozi ami megy, és így nem igazán vonja el semmi a figyelmet. A gyakorlás is abból áll hogy pl figyeljük a légzést és a külvilágból érkező hangokat, és így egyre inkább a jelenben tud maradni a gyakorló. Persze kell egy kis idő mire belejön az ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!