Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez tényleg a szülés utáni...

Ez tényleg a szülés utáni depresszió?

Figyelt kérdés

Az egész úgy kezdödött hogy a negyedik gyerekemet vártam,boldogan.

De a 31. Héten egyszer csak minden elozmeny nelkul megindult a szules es megszultem a fiamat természetes uton januarban. 3 napot a korhazban toltottem, a kicsivel sem volt semmi gond,le kerult a koraszulott intenzivre megfigyelesre. Engem 3 nap utan haza engedtek,a szivem majdnem meg szakadt hogy ott kell hagynom,sirva jottem el. Itthon egesz nap ő volt az eszembe h nehogy valami baj tortenjen vele.. sokat aggodtam,sirtam. Es a szules utan egy hettel haza fele jottem bevasarlasbol,amikor egyszer csak le zsibbadt mind a két lábam és erosen megszedultem de akkor nem ijedtem meg annyira.. haza tudtam jonni. De itthon nagyon rosszul lettem.le kellett fekudnom. A fejem mindenem el kezdett zsibbadni égett az egész testem és azt éreztem hogy zuhanok. Mentot hivtunk merr azt hittuk valami nagy baj van. A mentobe teljesen rendben voltak az ertekeim. Vernyomas,pulzus,vercukor minden tokeletes lett de ennek ellenere be vittdk a korhazba ott csinaltak Ekg-t,vervetelt ott sem talaltak semmit. Haza is engedtek,de itthob megint ram tort a panikroham szinte minden egyes nap olyan rosazul voltam azt hittem meghalok. Ez mostanra annyit valtozott hogy még mindig jelentkeznek a rosszul létek de sokkal gyengébben. Ilyenkor teljeswn magamba fordulok,swmmit nem csinálok,zsibbad a kezem,fájnak a szemeim és egy pillanatra meg forddul a fejembe hogy lehet hogy meg fogok halni. Magnéziumot szedek sok folyadékot iszok. Mikor fog ez elmúlni? Elmúlik egyáltalán? És valóban lehet koze a szules utáni depresszióhoz? Ami meg maradt egy kicsit bennem az a szorongás és ez a szorongás elo szokott minden nap jonno de már enyhébb. A szemeim égnek ,tiszta vorosek. Utána néztem a szules utani depresszionak es nagyjabol ugyan azok a tuneteim. Szivdobogás érzes félelem. A gyerekemet nagyon szeretem,vele kapcsolatban nincsenek rossz gondolataim. Januárba szültem. Már március van. Várjak vagy mindenképp keressek fel szakembert? Vagy esetleg elmúlik magától? Olvastam hogy a koraszules okozhaz szules utani depressziót.

Alvás zavarom is van. Nem érzek álmosságot. Segitsetek légyszii

2023. márc. 21. 16:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ürességet is ereztem de ahogx haza jott a fiam már nem volt uresseg erzesem. A lelki gond már megoldódott akkor a tünetek miert nem mulnak el?
2023. márc. 21. 16:48
 2/13 A kérdező kommentje:
A kisbabát el tudom látni azzal nincs gond
2023. márc. 21. 16:54
 3/13 A kérdező kommentje:
Rossz a kozerzetem,olyan mintha egesz nap lazas lennék
2023. márc. 21. 17:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyon sok csokit eszek
2023. márc. 21. 17:26
 5/13 A kérdező kommentje:
Ja és néha nehéz légzésem is van. Meg mindig azt hiszem hogy a szivemmel van baj. A babát szivesen ellátom de a háztartást nem igazán akarom. Szorongok... és amikor szorongok inkább el kezdek enni vagy el megyek sétálni
2023. márc. 21. 17:27
 6/13 anonim ***** válasza:
érdemes lenne megnézetni alaposan, hogy "odalent" minden jól történt-e, jol lett-e ellátva. a szüleszorvosok eleg komoly serülesekre csak legyintenek, aztán kesőbb meg jönnek a gyulladasok, idegredszeri problemák, stb..
2023. márc. 21. 17:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Most kell majd csak mennem vizsgalatra. Keson kaptam idopontot
2023. márc. 21. 17:45
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem kéne még egy alapos kivizsgálás? Csak a korhazba vizsgaltak meg januarba
2023. márc. 21. 17:47
 9/13 picihasim válasza:

Ez pánikbetegsèg nem szülés utáni depresszió. Keress fel egy pszichiátert, segíteni fog. Én gyógyszert szedek rá és tünetmentes vagyok.

Nagyon rossz érzés, de ez nem hinném, hogy depresszió. Ha depressziós lennél fel sem szeretnél kelni az ágyból. Fáradt lennél mindig. Sztem keress fel szakembert. Beszélgess vele.

2023. márc. 21. 20:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Magától esély sincs,hogy elmúljon?
2023. márc. 21. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!