Szülés utáni depresszió tünetei közé tartozhat, hogy kezdem utálni a férjemet? Érdemes lenne Pszichológushoz elmennem?
3 hónapos gyermekem van,teljesen jól voltam, örültem a pici fiamnak és úgy éreztem a férjemmel is jól kijövünk. DE! 2 hete nagyon lehangolt vagyok, szomorú vagyok és dühös! Úgy érzem a férjem elhanyagol engem, ha pedig beszélni akkor vele erről, akkor csak annyit mond: “Már megint hisztizel?!” Képes vagyok már leszidni abban a pillanatban, ahogy haza jön a munkából, mert mindig ugyanaz van. Haza jön, kajál és a hobbijával foglalkozik... CSAK! Az a baj, hogy néha a babámmal is emiatt türelmetlen vagyok..
Ti éreztetek ilyet szülés utáni depressziónál? Ráadásul szülés után ennyivel?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Köszönöm a válaszokat!
Csak ilyenkor elgondolkozok, hogy bennem van a hiba, mert túl sokat várok el tőle.
Nézd, az én férjem fél 9-től kb. 5 óráig dolgozik. Na pont ugyanennyi ideig enyém a háztartás és a gyerek 100%-ban. Utána 50-50% minden. Akkor is így volt, amikor dolgoztam.
Most neked a gyerek a ,,munka" nappal, de beszéld meg a férjeddel, hogy munka után közös a teher. Már ha annyi ideig átveszi a gyereket, amíg te zuhanyzol egyet, vagy vacsit készítesz egyedül nyugiban, felfrissülsz kicsit. Nem is értem, milyen hozzáállás ez, hogy ha meg akarsz beszélni valamit, akkor hisztizel... lehet, hogy jobb lenne hétvégén felhoznod a témát, amikor ő se ideges a munka miatt. Sajnos a gyerek ilyen az elején, a hobbikból vissza kell venni. Heti 1-2 alkalom oké, beleférhet, de neked is kell szabadidő, különben becsavarodsz. Muszáj kompromisszumot kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!