SnowWhite88 kérdése:
Heves es agressziv kitoreseim vannak ha valaki nem azt csinalja amit mondok. Miert?
Figyelt kérdés
Anyam volt ilyen. Allandoan megvert megtepett ha valami nem ugy sikerult ahogy azt o akarta vagy nemet mondtam. Pl egy matek kettesert a falhoz vert mikor 14 voltam. Vagy amikor azt mondta hogy dobjam ki a tejes dobozt a masik kukaba(kinti) es azt mondtam majd kesobb kepes volt lerakni a telefont es megindulni felem mert nem azt csinaltam amit mondott. Nyilvan tole van minden rossz szokasom de en azt gondoltam mivel tudom h ez nem helyes en nem fogom csinalni. Ferjem es en vettunk egy kiskutyat es sok rosszasagot csinal es persze nem erti ha nem szabad es engem meg elont a voros duh es meg akarom folytani verni szaggatni mint anyam is engem. A kutyat csak megfogtam es odaebbguritottam nem bantottam de meg ezert is borzasztoan rosszul erzem magam. Vajon anyam rosszul erezte magat valaha azert mert annyit bantott engem? Kicsi voltam mikor bantani kezdett. En nem akarok igy elni. Ezt meg lehet valtoztatni? Milyen mentalis betegseg lehet ez? (Terapiara sajnos nincs keret.)2023. márc. 15. 01:32
11/17 anonim válasza:
Én is csinálok hasonlókat, van úgy, hogy dührohamom van, mindenen felhúzom magam, főleg akkor, ha nem sikerül valami, csapkodom az ajtót meg mindent és ha valaki hozzámszól, leordítom a fejét. Utána meg befekszem az ágyba és sírok. Most is ez van. Máskor meg tök nyugodt vagyok és kedves és mosolygós az emberekkel. Borderline személyiségzavarral diagnosztizáltak, de lehet, hogy más miatt van, nem tudom. Engem fizikailag nem bántott anyám, viszont az érzelmi terror annál durvább volt. Egy elmebeteg nárcisztikus rohadék, tönkretette a gyerekkoromat, csak gyűlölettel tudok rá gondolni, nem is beszélek már vele évek óta.
13/17 anonim válasza:
11 igen ez borderline nak hangzik. Minden tisztelettel: ha akarnál gyereket, több év terápia kéne előtte, mert ez a viselkedés is ugyanúgy traumatizáló.
14/17 anonim válasza:
#13: Már lemondtam a gyerekvállalásról. Most lenne itt az ideje, de partnerem sincs (szépen viselkedtem velük is...), meg még sehol sem tartok az életben. Na meg nem akarom, hogy ugyanazt a poklot kelljen átélnie, amit én éltem át anyám mellett.
16/17 anonim válasza:
Szerepet cseréltél. Gyakran megtörténik, hogy a valamikori bántalmazott egy következő kapcsolatában bántalmazóvá válik. Tudom, hogy most kutya, de most ő a nálad gyengébb. Ez még fokozódhat is, az agyadnak az a része van nagyon kiélezve, amelyikkel többé nem akarod hagyni magad. Nem így fogalmazzák meg akik értenek hozzá, de ennek olvasgass utána.
17/17 anonim válasza:
Ne add fel és menj, kérj segítséget!
Tudnak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!