Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az mitől lehet,hogy nem tudok...

Az mitől lehet,hogy nem tudok vagy nem merek önmagam lenni ?

Figyelt kérdés
Valami nagyon nem stimmel nálam évek óta. Az van,hogy társaságba feszült és nem tudok feloldódni,megnyílni.Zavarba vagyok. Nem tudok önmagam lenni.Ha egyedül vagyok akkor jobban érzem magam,de van mikor vágyok társaságra csak akkor meg csendes vagyok,mert nem akarok esetleg megbántani valakit,vagy félek,hogy engem megbántanak.Mindig meggondolom ,hogy mit mondjak vagy,hogy jót mondtam e.Félek a kritikátol is.Csak pár emberrel szembe tudok önmagam lenni.Ha esetleg beszélgetek is valakivel akkor inkább kedveskedek és olyan meghallgato kérdező csendes tipus vagyok,de amikor a családommal beszélek akkor más vagyok. Félek elmenni egy találkozora vagy eseményre . Van,hogy még dolgozni is. Olyan mintha nem csak egy személyiségem lenne.
2023. márc. 13. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül, én ugyanez. Félelem a csalódástól, megaláztatástól, elfogadásra vágyás, legbelül törődésre, szeretetre, önbizalomhiány. Valószínűleg értek csalódások fájdalmak, bántások esetleg.
2023. márc. 13. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Félsz hogy ha önmagad vagy akkor nem fognak szeretni, elfogadni és csak akikkel biztonságban érzed magad, azokat engeded közel magadhoz úgy hogy megnyílsz előttük és önmagad vagy
2023. márc. 13. 19:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ez vagyok. Gyárban dolgozok egy soron, egy megszokott csapat tagjaként. Velük beszélgetek, de inkább hallgatok. Sokáig nem mertem olyat mondani ami roszul eshet másnak. Most már elmondom. De hozzáteszem, hogy ez az én véleményem. Sokáig zavart ha olyat mondanak ami sértő vagy kínos nekem. Most már ha azt mondják, hogy kicsi a p@csöm mert biztos ezért nem vagyok nőcsábász, azt mondom, hogy persze ez így van és jót nevetek vele. Nyugodtan mondja. Ki ő? Mit tud ő rólam? Mi köze bármihez? Mondja nyugodtan. Én tudom az igazat.

Ha kimegyek a városba sétálni, akkor meg bedugom a fülembe a fülhalgatót és zenét halgatok. Mondja barátom, hogy mert bezárkózok, elzárkózok a külvilágtól, nem halgatom meg az emberek véleményét... És ha ezért dugom be akkor mi van? Ha olyan helyzetben vagyok meghallgatom, de nem kell mindig résen lennem, hogy a számomra jelentéktelen emberek véleményére várjak.

Légy laza és ne ved véresen komolyra a dolgokat. :)

2023. márc. 17. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Nos, természetesen minden stimmel nálad. Én is ilyen vagyok, és nem okoz túl nagy boldogságot. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Ha ezzel megvagy, lehet apróbb változtatásokat tenni. Bár szerintem az alapkaraktered már megmarad.Párkapcsolat?
2023. márc. 17. 21:30
 5/7 A kérdező kommentje:
3as köszi a választ.tanulságos. 4esnek is.nincs párkapcsolatom. Voltak de most jelenleg nincs.
2023. márc. 18. 05:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Nos, gondolom egyetértesz azzal, hogy segitene, ha lenne. Nyilván nem mindegy kivel, de a kicsit magukba forduló, zárkozottabb, intovertáltabb embereknek jó esetben a boldogság szigete lehet egy párkapcsolat.
2023. márc. 18. 10:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazad lehet,de nem rég ért véget egy hosszabb párkapcsolatom és még mindig nem tudom feldolgozni. Meg nehezen ismerkedek. Félek az ismerkedéstől.Zavarba vagyok.
2023. márc. 19. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!