Mikor lesz újra Rivotril a gyógyszertárakban?
Utolsó üzenetem a témában: Svájcban sincs tabletta, csak a csepp! Az pedig ki a bánatnak kell, ill. kinek írják fel???
És mint írtam, nem tudom, mi folyik nálunk és ki a felelős, de más országokkal is szórakozik a Cheplapharm.
21
Kommentelő írta, hogy van svájcban, amit én elhiszek, mivel én magam felhívtam egy osztrák gyógyszertárat, ami elég forgalmas, svájccal szomszédos is, tehát ha hiány lenne az országban abban a gyógyszertárban is az lenne mert sokan váltják ki, Bécs közepén.
És annyit mondott, hogy van nekik, csak a 0.5mg tablettából (nekem 2mg. kellett), azt mondta, hogy próbáljak más gyógyszertárat. Nem pedig azt, mint itthon, hogy országos hiánycikk sehol nem kapható.
Amit linkeltél, azon a Rivtorillal foglalkozó cég "Firma" az nem az Arzmeittel CHELPAPHARM hanem a CPS Cito Pharma Services GmbH importőr. Ez olyan mintha a Sandoz Hungária Kft-t vonnád felelősségre, hogy miért nincs Rivotril.
Arról, hogy az Arzmeittel CHEPLAPHARM szórakozik és nem a kormány, azt mivel magyarázod, hogy az OGYEI oldalán egy Arzmeittel CHEPLAPHARM-os gyógyszer azért hiányzik mert "piaci megfontolások"?
A kormány szórakozik nem az Arzmeittel CHEPLAPHARM.
Nem tagadom, lehet hogy van hiány egyes EU-s országokban Rivotrilból, de ekkora méretű nincs. Annak nagyobb jele lenne. Egyedül MAGYAR forrásokhól hallani, hogy KÜLFÖLDÖN miért hiánycikk valami (amikor nem is). Ez is érdekes.
Ha ilyen méretű hiány lenne mint M.o-n az egész EU-ban, hidd el, nagy hangja lenne és már a következő héttől jönne a Rivotril minden kiszerelésben dögivel.
Ausztirában? miért nincs hiány pl.?
Erről én személyesen magam győzödtem meg.
Romániában?
Nincs kedvem átnézni most Bulgáriát meg Szerbiát meg a többi hozzánk hasonló hulladék országot, de két szomszédos és 1 nem szomszédos országban kapható.
Svájcról meg egy kommentelő is írta márc.1-én, hogy kapható.
A rivtoril cseppforma meg:
A Rivotril elsősorban epilepsziásoknak van. Ha valakinek rohama van, annak injekció kell vagy valami hasonló. Attól, hogy gazad M.o-n nem elérhető az a verziója, nem jelenti azt, hogy nem létezik más szegényebb és hanyatló országban mint pl. Svácjban egy specifikusabb verziója is.
A rivotril nem szorongásosoknak van, az egy antiepileptikum, kész.
A szorongásra Xanax kell vagy antidepresszáns, de a Xanax esetében kényelem kedvéért meg egyebekért hogy 1 nap ne 2 db -ot kelljen bevenni hanem 1-et, ezért felírnak rivotrilt, mert az hosszabb ideig hat.
Az, hogy valakinek szorongásra írnak antiepileptikumot, az csak "off-label", úgy mint pl. a lorazepam, azt is vehetsz most is - ha jól tudom az is generikum.
És miért van az, hogy az OGYEI állandóan váltogatja a hiány okát, gyárási gond, adminisztrációs gond, szállítási gond, piacmegfontolásokra?
És ha tényleg gyártási gond van, akkor az kihatna kb. egész EU-ra. De ahogy látjuk, mégsem - de magyar cikkek többet tudnak az EU-s országok gyógyszerellátottságáról mint mi - mert, ismétlem annak nagy hangja lenne.
A fidesz szutyizik mutyizik. Nem tudom miért pont a Rivotrillal, de mivel támogatásra adták ezért lehet nem éri meg nekik importálni, mert sok pénz elmegy.
És hát az ország a sok stadion vásárlás miatt picit csődben van, láttuk ugye a EUR/HUF volt 400 fölött is, és még lehet támogatás nélkül sem érné meg importálni mert nincs pénze az országnak, és ahogy ismerjük a kormányt, az egészségüggyel szeret szórakozni, elvenni pénzt meg ilyenek.
Sajnos itthon már a helyettesítő is elfogyott (Clonazepam Tarchomin), a Rivotrilt kitolták áprilisra. (szerintem akkor sem lesz...)
A Pharmafutárnál sem lehet már rendelni. Egyéb ötletek?
24
Eljött az idő a váltásra, lehet válogatni a nagy lista közül, Xanax és antidepresszánsok a fők.
Szerencsére nekem van farmakológiai ismeretem, találtam tökéletes helyettesítőt, de nem fogom elárulni a nevét, f*sznak hiányzik, hogy elvigyétek amikor ott vannak az antidepresszánsok meg a Xanax ami bőven elég nektek akik 0.5 meg 2mg okat szedtek.
Ezeket az infókat honnan szeditek?? Miért kell hülyíteni a népet???
Nekem a héten is akartak helyettesítőt adni, de nem kértem.
A hivatalos dátum továbbra is március 31., tehát (még) nincs kitolva.
Ki??? Hol????
Az OGYÉI honlapján még mindig 03.31.
29
En sem nagyon hiszem el neki, de ha van gyogyszeresz ismerose nekik van a nagykerrel egy naprakeszebb rendszeruk, es ok hamarabb latjak a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!