Mikor lesz újra Rivotril a gyógyszertárakban?
Arra kivancsi lennek, hogy a Rivotril az ugye a clonazepam ugye tudjuk. A hatoanyag.
A felsorolt helyettesitok a Clonazepam TARCHOMIN meg LIME is clonazepam.
Ha nyersanyag hiba a problema, akkor azok a gyartok hogy szerzik be ha maga a nemet Arzmeittel CHEPLAPHARM nem tudja?
Jaaaa, hogy a Rivtorilin kivul a tobbi gyogyszer generikum fos masolat es belepakolnak valami clonazepam szeru cuccot a tobbit meg toltoanyaggal, es igy mar mehet helyettesitonek.
Mert ugye a Rivotril az eredeti szabadalmas, onallo teljes jogalappal, a tobbi masolat (generikum), es azert is furcsa mert hatosag nem adhat ki semmilyen adatot gyogyszerformula-gyartas kapcsan.
Mindig ez van a generikumokkal. Olcsobbak, tobb van belole, akkor is van amikor igazabol a hatoanyagbol nincs is = profit.
Ugyanez a helyzet a mirtazapine Remeronnal. Remeront is kivontak, helyette van finom magyar jo is Yarocen meg szloven krka Mirzaten.
Meg a dulsevia is a krka szloven finom masolat generikum gyogyszer.
Meg a zolsana is krka szloven generikum.
Meg a faxinev/olwexya gyogyszer is, generikum.
Mi a francert van ennyi szloven "gyogyszerunk"? Meg ezek valami generikum gyar orszag vagy mi?
Meg a jo kis TEVA is ebbe a kategoriaba tartozik (egy ket kivetellel).
Csomagolóanyag nincs, ill. nem volt. Megnéztem, nem a hatóanyag hiányzik.
És ahogy láttam, a lengyel generikum drágább, mint a Rivotril és nem is támogatott…
13
A hatoanyag nem hianyzik ezt te hogyan vizsgaltad meg?
Persze hogy dragabb istenem, mert nem tamogatott... de egyebkent alapbol az onallo teljes jogalapu gyogyszerek dragabbak mint a generikumok.
Nezd meg a fogyasztoi arat a Rivotrilnak meg a generikumodnak.
Egyebkent jobban utananezve nehany ugyanezt a gyogyszert forgalmazo ceg egyik termekevel ugyanugy hianycikk, csak nem "adminisztracios okok" vagy "szallitasi problemak" hanem "piaci megfontolasok".
Jobban utananezve kulfoldon nincs hiany, csak itt. Nemetul kerestem ra VPN-en keresztul nemet oldalkra, svajci oldalkra, roman meg egy csomo mas oldalakra, es nem emlitenek Rivotril hianyt.
Egy ket masik orszagban igen van hiany valami kozel-keleti orszagban, azsiaban. De mashol EU-n belul ha van is hiany M.o-n kivul, egyaltalan nem ekkora.
Szoval kezd buzleni hogy fidesz/fityesz bohockodasrol szol a dolog.
Annal inkabb buzlik, mert par honapja a fidesz atvette kb. az egeszsegugyet teljes egeszeben es hatalmas a zurzavar - orvosi ismerostol is tudom.
Milyen veletlenek...
Én is megnéztem, jó pár országban hiánycikk. Német nyelvterületen nem…
Az ír epilepsziás társaság hónapok óta foglalkozik a témával és hatósági szinten jár utána:
We have received information that the shortages are due to production delays caused by the manufacturing site not receiving the packaging materials required to make the product. We understand the recent delays are due to a delay with the company submitting new import and export licences required to transport the controlled drug to Ireland. We had repeatedly followed up with the company, requested it to expedite the submission of the import and export licences and we offered to expedite the process on our side. As mentioned below the licences have now been approved and the company has recently indicated that the product should come back into stock by mid-March.
És az árak:
Rivotril (0,5 mg, 50 db):
Teljes ár: 576 Ft
Egységár: 12,1 Ft / db
Norm. támogatással: 432 Ft
Támogatás típusa: 25%
Eü. emelt: 58 Ft
Közgyógy keretre: 0 Ft
K.gy. + Eü. emelt: 0 Ft
Clonazepam Tarchomin (0,5 mg, 30 db!):
Teljes ár: 897 Ft
Egységár: 31,4 Ft / db
Norm. támogatással: 897 Ft
Támogatás típusa: NT
Egyedül Írország meg M.o.
Sehol máshol nincs !!!komoly!!! hiány Rivotrilból az EU-n. Még romániában sem.
Hát ha neked jó a lengyel forgalmazó generikum-nmásolat gyógyszer ráadásul drágább (atyám) megoldás akkor élvezd örömmel. Bár mondjuk más clonazepam tartalmú gyógyszer nincs, szóval nem is volt más választásod.
De amúgy a pirulapatika hu nem a legjobb forrás, mert az EGY patika. És mivel a tarchominod szabadásras, ezért lehet 5 perc múlva már más az ára.
Bemész egy másik patikába 1000 forintos különbséget tapasztalhatsz (én tapasztaltam kb. 2 hete, gyógyszerész mondta hogy érdemes hozzájuk menni, mert külön megállapodásuk van xy-al, így a többi patikához képest sokkal olcsóbbak a szabadáras cuccok, cserébe bunkók mint a rák).
Ajánlom, hogy nézz utána a generikum és a "brand-name" eredeti szabadalmas gyógyszerekre vonatkozó EUs jogszabályoknak, és hogy külföldön pl USAban is milyen tapasztalatok voltak velük.
Jogi szöveg, nehéz a hétköznapi embernek olvani, de ha megérted, akkor lehet játszani a gyógyszergyártással, összetétellel, és engedélyezéssel, úgy, hogy szinte alig van benne a "valódi hatóanyag", és az is milyen arányban.
Generikummal kapcsolatos élmények:
"I might get shit on for this, but I do believe there are differences in quality with some meds, or at least with Ambien that has been my anecdotal experience. I have taken the name brand which worked really well, then I took Teva's generic and it was less effective even when controlling for things like tolerance and empty stomach."
"Teva has actually been caught in the past for bioequivalency issues, so it's not like I'm accusing them of something far fetched"
"Teva brand sucks"
"Not as bad as LUPIN or Dr Reddys!! TEVA is middle of the road"
Ezzel nem a TEVA-t akartam lejáratni, bár, az hogy bioekvivalencia nem megfelelési ügybe ütközött régen már magáért beszél.
Amerikában az Ambien az eredeti szabadalmas egyébként a tisztázás kedvéért, és itt azon ment a diszkurzus mindkét linkben, hogy az Amiben mint eredeti gyógyszer meg a generikumok (pl. TEVA, Lupin, Dr Reddys) mennyire különböznek.
De vannak jó generikumok is egyébként. De honnét tudod, hogy melyik a jó? Ezért jobb az eredeti gyógyszer, mert az fix, hogy az a gyógyszer ami neked kell.
Nézzétek, nincs kedvem, sem pedig türelmem ezen vitatkozni. Nyilván fogalmam sincs, hogy nálunk miért nincs vagy épp mi zajlik a háttérben. Én csak leírtam/bemásoltam, amit a neten találtam, ha esetleg érdekel mást is vagy segít. Ez minden.
Generikum pedig nekem sem kell, nem véletlenül kutatom a hiány okát.
És pl. Svájcban sincs január óta, ez azért elég érdekes…
12
Nem én pontoztalak le, nem is tudlak de még fel sem a szintem miatt, mert új a felhasználóm.
De sajnos februárban is azt mondták február végére jön. Meg januában is január végére jön, meg decemberben is december végére jön.
Egyébként aki leszavazott szerintem a xanax miatt, mert sok rivotril függő nem akar xanaxra váltani, mert félnek, hogy függője lesznek.
Jól olvastad.
A függő nem akar más gyógyszerre váltani mert fél, hogy függő lesz.
Én a legtöbbször ezt a választ kaptam, és csak nagy szemekkel nézem, hogy jól olvasom-e.
Plusz az irracionális félelem, a rivotril eddig bevált, a xanax meg nem fog, mint egy tudományos bizonyítás.
Annak ellenére, hogy a rivotril -> xanax átállítás már rég megkezdődött és az átállítottak írnak ide hogy semmi baj nem volt pedig már hetek óta szedik, akkor is összehúzzák a szemöldöküket ha javaslod nekik az átállást.
Csak javaslom, hogy ne hozd fel a témát, hogz rivotrilról xanaxra, mert a többség le fog pontozni, de úgy is át fogják őket állítani valamire szóval tökmindegy.
18
"És pl. Svájcban sincs január óta"
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Barátunk Svájcból márc.1-én írta, hogy még cseppformában is kapható.
Valóban létezik ott még cseppformában is.
És valóban létezik 2mg os 100x os kiszerelésben is.
Én múltkor hívtam fel egy osztrák gyógyszertárat Bécsben, és azt mondták a 2mg-os nincs de 0.5mg van.
A hiány oka a magyar kormányban van nagyon úgy néz ki nagy részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!