Szociális szorongáson segít az antidepresszáns?
Mindig rámjön a szorongás, idegesség ha beszélni kell valakivel, telefonálni kell vagy csak kimenni a házból. Önbizalmam nincs. Rosszabbnak érzem magam másoknál. Már reményt se érzek, hogy meg tudok változni, lehetek e valaha magabiztos, normális ember.
Elkezdtem gyógyszert szedni depresszióra, van akinek segített szorongásban is?
Meg tudsz változni, ha nagyon odateszed magad.
Mennyi idős vagy és mióta van gondod ezzel?
Én is kb 10 éves korom óta szenvedek szociális szorongástól és ez miatt enyhébb depressziótól. Nagyon sokáig nem mentem el pszichiáterhez, mert nem gondoltam, hogy segítene, reménytelennek láttam a helyzetet. Nagyon sok pszichoszomatikus tünetem is volt egyébként. Otthagytam miatta egy egyetemi képzést.
Aztán mikor összeszedtem magam és elkezdtem egy másik szakot, nagyon sok problémába ütköztem a nyilvános szerepléssel. Sok prezentáció és szóbeli vizsga. Tudtam, hogy ha nem kezdek magammal valamit, nem fogom tudni elvégezni ezt a képzést sem. Elmentem pszichiáterhez, kaptam antidepresszánst. Nagyon sokat segített. Most ügyfélszolgálaton dolgozok emberekkel, a munkám nagy része pedig telefonálás. Furcsa belegondolni, hogy anno szó szerint remegtem, mikor fel kellett hívnom az orvost.
Nem mondom, hogy mágikus módon teljesen elmúlt a szorongásom, de a gyógyszer segített, hogy megküzdjek a nehézségekkel és azóta fényévekkel jobban érzem magam.
Nekem is 10 éves korom körül kezdődött. Köszönni sem mertem a szomszédnak, telefonálni sem, rettegtem bemenni a belvárosi középsulimba, féltem buszozni, elég erős volt, pánikbetegséggel társulva. 20 évesen kaptam antidepit és nyugtatót, többfélét próbáltunk, nem javultam. Letenni őket is egy küzdelem volt. Hosszas keresgélés után megtaláltam a megfelelő pszichológust, aki segített ezt leküzdeni gyógyszer nélkül. Annyi, hogy frontint nagyon ritkán beveszek alváshoz, úgy havonta 3-4 szemet.
Utána fősulin 200 hallgató elé is kiálltam nyilvánosan előadni,
pár éve értékesítéssel foglalkozom, néha persze izgulok, de normális mértékben.
5#
Szeded még az antidepit?
5-6#
előtte volt, hogy visszautasítottak egy munkát szorongásotok miatt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!