Az utóbbi pár hónapban rendkívűl paranoiás lettem, hogy lehet ezt orvosolni?
Például: Most lett meg a jogsim nemrég, jól megy, szüleim, barátaim szerint is, de mégis parázok, hogy jajj valamit nem csináltam rosszul vajon a hazaúton, és akkor majd megbüntetnek, és van egy ilyen para bennem, szorongás.
Vagy pl. bezártam e a lakást amikor eljöttem otthonról, nem történt e valamelyik barátommal, rokonommal valami rossz, stb.
Ha ezek a tünetek mostanában jelentkeztek, akkor lehet, hogy csak valamilyen stressz által kiváltott átmeneti rendellenességről van szó, ami magától is el fog múlni. Próbáld tisztázni magadban, hogy mi a stressz forrása (pl. munkahelyi probléma? családi/párkapcsolati feszültség? kevés alvás? stb.) és csökkenteni azt. (A stressz okának megszűntetése, több pihenés, sport stb.) Ha ennek ellenére nem múlnak el a tüneteid, akkor érdemes lenne felkeresned egy pszichológust.
Egyébként az általad leírt tünetek nem paranoiára utalnak, hanem kényszeres szorongásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!