Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A bipoláris zavarral együtt...

A bipoláris zavarral együtt jár a lelki érzékenység ?

Figyelt kérdés
Minden kritikára beszólásra nagyon érzékeny vagyok. Nem peregnek le rólam a dolgok mint sok emberről. Mindent meggondolok mielőtt kimondok valamit nehogy megbántsak senkit. Egy veszekedésnél is pl napokig tudok agyalni még akkor is ha nem én vagyok a hibás.Kedves vagyok mindenkivel és nagyon lelkis.Hamar el is tudom sírni magam akár egy filmen. Sokszor nem tudok önmagam lenni mert mindent meggondolok és tulreagálok mindent az érzékenység miatt. Ez lehet a bipoláris zavar tünete ?
2023. febr. 28. 14:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%

A bipoláris zavarral küzdő betegek sokszor különösen érzékenyek lehetnek a külső és belső ingerekre, és sokan számolnak be intenzív érzelmekről, érzékenységről, magas empátia szintjéről és érzékenységről a hangulatukkal kapcsolatban.

Ez az érzékenység azonban nem feltétlenül jellemző minden bipoláris zavarral élő emberre, és a betegség megnyilvánulása és hatása az egyéntől függően változhat. A bipoláris zavarban szenvedők érzelmi állapotai gyakran komplexek és változóak, és az érzékenység szintje és milyensége is változhat a hangulatváltozásokkal.

Fontos megjegyezni, hogy a lelki érzékenység egy általánosabb jellemzője az embereknek, és nem feltétlenül kapcsolódik szorosan a bipoláris zavarhoz. Az érzékenység megnyilvánulása az élet számos területén előfordulhat, és különböző okokra vezethető vissza.

2023. febr. 28. 14:54
 2/14 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudom van-e összefüggés,de én is bipoláris vagyok, mellette nagyon lelkis,érzékeny.
2023. márc. 1. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
13%
Üdvözöllek! Jó, ha tudod, hogy három biopiláris zavart különbőztetünk meg; biopoláris 1.zavar a depressziós epizodók között teljes mániás időszakok fordulnak elő. Biopoláris 2. zavar; a depressziós epizodók közt a mánia enyhébb formája , a hypománia időszakai észlelhetőek, amely egy veszélytelenebb, feldobott, euforikus állapot. Ciklotimia: enyhe biopoláris zavar, a társadalmilag elfogadható mértékű lehangoltság váltakozásából áll, sokszor nem is kezelik.
2023. márc. 3. 09:42
 4/14 A kérdező kommentje:
3as. Ezeket tudom.én bipoláris 2es vagyok de az érzékenységet kérdeztem
2023. márc. 3. 12:22
 5/14 anonim ***** válasza:
31%
Hát én túlérzékeny vagyok, gyenge frusztrációs toleranciával, szorongás .. mégsem vagyok bipoláris
2023. márc. 14. 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:

Hopp!Kérdező!

Mit jelent a bipoláris 2-es?

2023. márc. 14. 17:02
 7/14 A kérdező kommentje:
Azt jelenti,hogy depresszios fázist váltja a hipomán fázis. Bipoláris 2esbe nincs mánia csak hipománia van. Az 1esbe van mánia. Ennyi hopp !!!
2023. márc. 14. 17:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Húha, azért mert rákérdezek, nem kell gúnyolódni, mivel nálam csak bipoláris gyanúval próbálkoztak (ami nincs), fogalmam sem volt, hogy vannak ilyenek, hogy 1 vagy 2 típusú. A "hopp" nálam azt jelentette, hogy észrevettem , és meg mertem kérdezni a különbséget. Nálad viszont túlzott a reakció
2023. márc. 14. 17:59
 9/14 A kérdező kommentje:
Bocsi csak félreértettem.
2023. márc. 14. 18:14
 10/14 anonim ***** válasza:

9-es

Én is bocsi, mert nem könnyű így, mert tényleg olyanoktól várunk valamit akiket nem is ismerünk, nehéz így. De minden jót.

2023. márc. 14. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!