Egészen a mai napig azt hittem, hogy teljesen normális, hogy konkrétan semmire nem emlékszem a gyerekkoromból azon kívül, amit elmesélnek. Rávilágított valaki arra, hogy ez nem normális dolog, biztosan emlékszem dolgokra. De komolyan mondom, mintha jelen se lettem volna 12-13 éves koromig. Onnantól vannak emlékeim. Ez mi lehet? Van még valaki, aki átérzi ezt?
Nekem például van jópár ovis emlékem, de az általános iskola szinte teljesen kiesett már.. De én ezeken nem agyalok.. 😀
2023. febr. 26. 23:54
2/11 anonim válasza:
Nekem ez furcsa, de lehet, erre is mondják, hogy ahány ember, annyi féle. De érzéseid vannak a gyerekkorodból? Hogy jó volt vagy nem? Azok mentén lehet, hogy tudnál emlékezni is, nem? Gondolsz egy családtagodra, mit érzel iránta? Vajon miért, és így tovább. Hátha.
2023. febr. 27. 00:27
3/11 anonim válasza:
Talán túl sok negatív dolog volt, és jobb nem emlékezni rá.
2023. febr. 27. 01:28
4/11 A kérdező kommentje:
2/3 válaszra:
Tényleg semmi, esetleg fontosabb események vannak meg, de azokról sincs konkrétum, hanem hogy megtörtént és arra sem úgy emlékszem, mint aki átélte, hanem külső szemlélőként, mint egy mesélő. Nagyon nehéz visszaemlékezni még azokra is, nem igazán tudom térbe elhelyezni őket, hogy most az 7 évesen történt vagy 12 évesen, csak következtetni tudok. Remélem, hogy nem vagyok demens vagy hasonlók
2023. febr. 27. 07:35
5/11 anonim válasza:
Lehet hogy nem történt olyan meghatározó dolog, amire akkor, annyi idősen visszaemlékeztél volna. És állítólag a visszaemlékezésnél csak az utolsó visszaemlékezésre emlékszünk, nem magára az eseményre (ez remélem érthető), ezért van az, hogy a gyerekkorodra azért nem emlékszel, mert már tavaly se emlékeztél rá, meg azelőtt sem.
2023. febr. 27. 17:51
6/11 anonim válasza:
Így van ahogy 5. mondja, meg ha nem vagy az a mesélgetős típus aki szereti elmondani otthon vagy barátoknak, hogy mi történt aznap, akkor nem ismételgeted a történéseket, így is elsikkadhatnak. Míg aki elmeséli vagy ötször végiggondolja az eseményeket, azzal rögzíti is.
2023. febr. 27. 19:39
7/11 anonim válasza:
En is hasonlo vagyok, csak nekem a kozepiskola is homalyos. Van nehany hatarozott emlekem, de nem a negy evbol. Hasznalhato emlekeim foiskolas koromtol kezdve vannak.
A pszichologussal elegge meg is kuzdottunk ezzel.
Az 5-6-os valasz elgondolkodtatott, lehet bennuk valami.
Nekem sok erzes abbol jon vissza, ahogy a szuleim az unokakkal viselkednek.
2023. febr. 28. 06:05
8/11 anonim válasza:
Ugyanez nálam is. Óvodai emlékeim sincsenek abszolút,amikor fényképeket nézegetek akkor sem. Körülbelül 10-12éves koromtól vannak emlékeim és most vagyok 33.
2023. febr. 28. 21:15
9/11 anonim válasza:
Nekem van olyan emlékem, hogy dédnagyapám ül az ajtó előtt, a gabgon. A nővéremmel meg énekelün neki a Boci, boci tarkát.
Ezt elmeséltem anyukámnak, és azt mondta, a dédpapa 3 éves koromban hunyt el.
2023. márc. 5. 23:53
10/11 anonim válasza:
Nekem vannak emlékeim az oviból is. Amikor nagycsoportos voltam, egy csoporttársammal kézen fogva felmentünk az igazgató nénihez, valami papírt küldött neki az óvónéni.
Meg amikor az oviból ballagtunk, fehérpöttyös, piros kisbatyu a vállunkon, ugyanolyan szoknya, fehér blúz és lakkcipő, amit imádtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!