Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyermekkoromban sok alkoholt...

Gyermekkoromban sok alkoholt fogyasztottam, és most…?

Figyelt kérdés

Sokkal lassabban gondolkodom, nem jutnak eszembe a szavak, belekeveredem a mondandómba, zavart vagyok, és egyre gyakrabban dadogok. 12 évesen rúgtam be először, 13-15 éves korom közt olyan havi szinten ittam be, 16-20 éves koromban pedig heti minimum 5 alkalommal részegedtem le.

Szerintetek az alkohol miatt van, vagy azért mert spektrumzavaros vagyok? Ugyanis az alkohol előtti időszakban, azaz 0-12 éves korom közt is már alacsony volt az IQ-m, gyakran elfelejtettem dolgokat, leejtettem tárgyakat és sokszor furcsán mentem, megszédültem. Ha nem iszom sem lennék rendben, de az alkohol súlyosbíthatta az állapotomat? Mit gondoltok?

Mielőtt megkapnám a szokásos ítélkezést: betegségemből adódóan pánikrohamaim voltak, szorongtam, depressziós voltam, és átmetileg segített. (Már nem iszom, csak alkalmanként.)

2023. jan. 15. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Sajnos érdemben hozzászólni nem tudok, de hogy értelmes írni tudsz (ami a gyk-n nem jellemző), az biztos.
2023. jan. 15. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

A szüleid nem ittak?

Egyébként lehet mindkettő egyszerre az ok, lehet, hogy csak az egyik. Te tudod, volt-e valami folyamatosság ebben a változásban.

2023. jan. 15. 13:12
 3/6 A kérdező kommentje:

1# Gyakorin az emberek többsége helyesen ír.

2# Szüleim nem vedeltek sosem, egy - két dl bort szoktak hétvégente.

2023. jan. 15. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha ilyen jól meg tudtad fogalmazni a mondandódat, akkor még nem vagy teljesen leépülve.
2023. jan. 15. 15:53
 5/6 A kérdező kommentje:
4# Nem mondtam, hogy teljesen.
2023. jan. 15. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:
33%
IQ tekintetében nem mindegy. hogy az ember honnan indult. A térbeli tájékozódás, az érzékelési zavar, bizonytalan mozgás lehet agyi (idegrendszeri) eredetű, de nem feltétlenül vezethető vissza az alkohol késő hatására. A memória meg nagyon egyéni dolog, utólagosan nem lehet tudni, hogy milyen lenne, ha nem alkoholizáltál volna. A dadogás lehet a gyakorlatlanságtól. Ha a logikai gondolkodási képességeidet akarod karban tartani, akkor fejts keresztrejtvényt, sudokut (internetes is van), játssz kártyajátékot. Nem írod ugyan, hogy hány éves vagy, de képzeld el, hogy van egy egyetemi évfolyamtárnőnk, akinek az elmúlt 5 év alatt kezdett kialakulni az Alzheimer kórja (most 76 éves). Jó eredménnyel végezte az egyetemet, kifejezetten okos nő volt, ő tanított meg minket bridzselni, kiváló üzletasszony volt évtizedeken át. Rövid távú memóriája szinte eltűnt, csak a régi dolgokra emlékszik, otthonról már nem mer elmenni, mert többször nem talált már haza és ő mindennek tudatában van. Na, ez a tragédia. Az én feleségem meg ugyanilyen korú és online tanít természettudományos tárgyból emelt színtű érettségire diákokat. Ilyen különbségek vannak emberek között.
2023. jan. 15. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!