Depressziós vagy?
Sziasztok
Azért jöttem hogy elmondjam ha valaki depressziósnak érzi magát ne adja fel, tudom hogy milyen, én is voltam depressziós, és igen, megértem hogy meg akarsz halni és pontosan tudom hogy miért, de hidd el van kiút. Én sem hittem benne, sőt még akkor sem hittem volna ha ugyan ezt a szöveget olvasom amit éppen most írok, de ma már csak nevetek magamon, mind csak az én fejemben történt, a múltban éltem, és disszociatív tüneteim voltak, szorongtam. Tudom és átérzem hogyan érzel. Bárki szeretne beszélgetni írjoon :D
Üdv, egy ex depressziós.
Köszönöm szépen
Nyugtatók és antidepresszáns.
Na meg az okra kell rájönni és azt elmúlasztani. Nyilván bántott valaki a múltban amit nem sikerült feldolgozni, vagy valamilyen más trauma érhetett, valaki szeretettnek a megbetegedése/ halála. A pszichoterápia segíthet feldolgozni azt a traumát, a múltban ért akkori érzéseidet, így tovább tudsz lépni és a jelenben élni. Erősebb leszel, így meg tudod majd védeni magad ha esetleg újabb támadások érnének. Nálam a család is nagyon nagy szerepet játszott a depressziómban. Figyeld meg a családtagjaidat. Ha apró dolgokból is elefántot csinálnak, esetleg dühkitöréssel, ordibálással reagálnak valamire valószínűleg náluk sincs valami rendben lelkileg. Te próbálj nyugodt és koncentrált maradni az ilyen szituációkban, próbáld megérteni őket is és fokuszálj a probléma megoldására, ne az érzéseidre. Ha dühös vagy valamiért érthető, menj el onnan ahol dühös lettél, sétálj egyet a természetben és figyeld a természetet, csak a jelenre koncentrálj. Ennyit tudok mondani, tudom hogy nem biztos segítek ezzel mert én is voltam olyan helyzetben és semmi nem segített, de nem szabad feladni.
nem szokásom elfojtani,amit érzek,mindig kiadom magamból,ami fáj, legalább törekszem rá.
meg lehet tanulni kimutatni az érzelmeket,sírni mások előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!