Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meghallgatnál? Miért érzem...

Meghallgatnál? Miért érzem ezt?16/f

Figyelt kérdés

Sajnos nem tudom mással kibeszélni a problémáim, ezért kérlek halgass meg.

Kezdem megunni az egészet.

16 éves vagyok, minden egyes nap 6kor kelek, hogy elérjem a buszom, de olyan fáradtan, hogy fáj a pislogás. Az alvászavarom se tesz jót ennek, ha aludni próbálok akkor eszembe jut rengeteg dolog és elkezdek stresszelni/pánikolni. Folyton azon gondolkodom, hogy bár soha ne lenne reggel, hanem örökre este. Nem akarok semmit csinálni, csak aludni. Nem érzem jól magam. Gyomorgörcsöm van a sok szorongástól. Esténként a sok gondolattól be is pánikolok, nem tudom mit érzek. Nem tudom miért érzem ezt, már elfelejtettem. Nincs gond a testemmel, barátaim is vannak, de náluk is már annyira rossz, hogy folyamatosan kamuznom kell a nevetést, de utána meg fa fej. A tanulást nagyon megnehezíti ez a dolog, folyamatosan aludnék, mert elnyom mindent is. (Viszont a 4-es tudom tartani)

Igazából a gondjaim sohaa senkinek nem mutatom ki. Néha szoktam viccelődni, hogy megölöm magam, de csak hülyeskedünk vele.

Én nem tudom miért érzek így.

Itt vagyok 16 évesen és semmi életkedvem

2023. febr. 22. 21:17
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bocsi az összeszedetlenségért, elégge össze-vissza érzéseim vannak
2023. febr. 22. 21:18
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Ezek eléggé súlyos szorongásos tünetek, legjobb lenne pszichológushoz, pszichiáterhez fordulnod. Ha normális a háziorvosod, neki is elmondhatod. És aludj sokat, sokat. A kamaszkor tulajdonképppen nagyon fárasztó - Vekerdy Tamás gyermekpszichológus szavaival -, mivel a testi-lelki változások igénybeveszik a szervezetet.
2023. febr. 22. 21:25
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem akarok ilyen pszichológus úgymond "kezelése" alatt lenni, inkább csak beszélgetnék egyet velük, tehát nem hiavatalosan.

Nem akarok ilyen emberekhez menni, mert ahhoz elkéne mondjam a szüleimnek, de van nekik.elég bajuk, nem akarom, hogy azt lássák legszívesebben megölném magam. Remélem ezt megérted:/

Szerintem túlságosan is sokat alszom.

Délután is alszom suli után, de ugyanúgy fáradt vagyok.

2023. febr. 22. 21:30
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Át tudom érezni a helyzeted. Én is ennyi idős vagyok és szintén sokat szorongok (bár elsősorban nem iskolai dolgok miatt). A szorongásra és a depresszióra ugyanazt tudom ajánlani mint az első válaszoló. Az alvás nekem is nehezen ment, de az interneten találhatsz olyan légzésgyakorlatokat, amik segítik az elalvást. Nekem ez bevált, és bár még néha vannak gondjaim az elalvással, legalább le tudom nyugtatni magam és általában kipihentebben ébredek.
2023. febr. 22. 21:31
 5/13 A kérdező kommentje:

Igazából nekem se sulis problémáim vannak, de talán ott jelenik meg a legjobban.

Én tartok a pszichológustól, vagy nem tudom, de nem akarok menni.

2023. febr. 22. 21:35
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én bár nem pszichológus vagyok, hanem gyógypedagógus, de olyan fiatalokkal foglalkozom, akiknek pszichés problémáik vannak. Ha gondolod, nyugodtan írj privátban, szívesen meghallgatlak, ha erre van szükséged. Nem foglak elítélni, és megpróbálok tanácsot is adni.

27/N

2023. febr. 22. 21:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Abszolút megértelek, de bennem felmerül egy kérdés: ha már 16 évesen így érzel, mit fogsz érezni 20-30 év múlva, amikor egy lakást és egy családot kell fenntartanod? Hogy fogod viselni a munkahelyi megaláztatást, megszégyenítést? Hogy állsz fel az élet adta pofonok után? Ezeket is gondold át szerintem.
2023. febr. 24. 00:16
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szerencsétlen, csak szerintem depressziós, bár ez nem biztos.

Nem mutatom mi a problémám, így ugyanúgy vagyok, mint más

2023. febr. 24. 06:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Ugyan ez csak tüneti kezelés, de nekem a melatonin bevált este, amikor nem tudtam aludni a stressz miatt. Talán a délutáni alvást hagyd el, viszont 10-ig próbáld meg lezárni az összes tanulnivalót meg a határidős dolgokat amik zümmögnének a fejedben és irány az ágy. Próbálj meg azzal kísérletezni hogy este minél korábban mész aludni, akkor mikor ébredsz kipihenten reggel. Lehet, hogy fél 9-kor kell akkor lefeküdni. Fontos a pihenés ilyen idős korban.
2023. febr. 24. 20:27
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Szia!egyértelműen depressziós jeleid vannak,de ne aggódj ezek orvosolható dolgok!Először is én tuti nézetnék egy tesztoszteron szintet,a túl kevés teszto termelődés okozhat ilyet!Bár a te korodban plafonon kéne legyen de vannak kivételek.Az életednek sose dobd el magadtól,én js mentális beteg vagyok,olyan szinten és úgy ganajra vágtam magam hogy 29 éves vagyok csak és jó ha van hátra 3-4évem max!de mindig pozitivnak kell lenni!most épp egy életmódváltásban vagyok keress te is egy ertelmet dolgot a létezésedben amit szeretsz szívesen csinálsz és leköt!
2023. ápr. 3. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!