Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem magam rosszul/síro...

Miért érzem magam rosszul/sírok akkor is ha az nem az én hibám vagy nincs közöm hozzá?

Figyelt kérdés
Ma is az volt velem hogy megvádoltak valamivel, amihez nem volt közöm, és én meg elkezdtem sírni az osztály elött és úgy látszott rajtam mintha en csináltam volna. És ez nem csak egyszer volt, és szerintem nagyon gáz hogy fiúkunt sírok az osztály elött, és hogy így reagálok ilyen helyzetekre, miközben én nekem közöm sincs hozzá. Én ezt nem akarom, de nem tudok semmit tenni ellene.
2023. febr. 22. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:

A tehetetlenség is okozhat ilyet, mert úgy érzed, nem tudod magad megvédeni. Az átlagnál érzékenyebb, és empatikusabb lehetsz, ami elviekben nem baj, de ezeket a vádaskodások miatti túlérzékenységedet kellene legyőzni.

Máskor próbáld meg ökölbe szorítani a kezed, és kérdezz vissza: "Tényleg? Én vagyok a hibás? És MI a bizonyíték?"

Gyakorolj.

Ha visszakérdezel, azzal megzavarod az ellenfeled, neki kell magyarázkodnia, addig pedig van időd gondolkodni a következő lépéseden.

2023. febr. 22. 20:34
 2/5 A kérdező kommentje:
De az a baj hogy engem az egész osztály nem kedvel, és már akkor is ketten voltak, ketten álíították, és így hitelesebb volt az osztályfőnöknek is.
2023. febr. 22. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor beszélj az osztályfőnökkel, és győzd meg, hogy semmi közöd az egészhez. Valami alibid csak van.

Ha senki sem kedvel az osztályból, iskolát nem lehet váltani?

Végső esetben: magántanulónak lenni?

2023. febr. 22. 21:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Ugy se hinne nekem, mar akkor latta az arcomon hogy nagyon rosszul ereztem magam es elhitte hogy en csinaltam. Most mar ezt a fel evet kibirom valahogy utana ugy is megyek masik iskolaba. Ez az iskola 8 ev alatt nagyon sok mentalis betegseget okozott nekem, es minden nap felek bemenni, mert tudom hogy csak roszabb lesz.
2023. febr. 22. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Kibírsz még félévet? Biztos?

Azért én a helyedben tennék egy próbát az ofővel, de te tudod.

2023. febr. 22. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!