Nagyon rosszul érzem magam emiatt, mit csináljak?
Tegnap este bepánikoltam hogy esetleg elvesztem a munkám. Valósnak tűnt a veszély. Késő este egy ismerősömet hivogattam, írogattam neki, kétségbeesésemben öngyilkossággal fenyegetőztem
Ma voltam pszichológusnál és ő fel akarta vázolni hogy mi van ha elvesztem a munkám, akkor szűkösen meglesznek 66000 Ftból de az még jóformán a megélhetésemre sem elég, és én háritottam és megmondtam neki hogy ragaszkodok a jelenlegi munkahelyemhez. Azt mondta ő nem tud nekem segíteni, sehogy se tudja a gondolataimat befolyásolni. Persze hogy rettegtem nehogy elveszítsem a munkahelyemet. Senki sem lenne mellettem hogy segítsen akkor. Kétségbe voltam esve. A pszichológus meg helytelen, hogy felvázolja a rossz lehetőséget. Csak még zaklatottabb lettem. Úgy érzem nem értik meg, hogy nekem mennyire fontos a pszichés állapotomnak a munka
Szedd össze magadnak:
1., Miért ragaszkodsz ehhez a munkahelyhez?
2., Mi kéne ahhoz, hogy egy másikkal elégedett legyél?
Keress egy olyan pszichológust, akinek van elképzelése a saját szakmájáról (ilyenből nem sok van).
Első körben használd ki a hétvégét és pihend ki magad. Ilyenkor nekem egy olyan séta segít, aminek a végén holnap délig alszom. Fel szoktam menni a Rám szakadékon vissza a Lukács árkon. Ha nagyon ki vagyok akadva, akkor háromszor egymás után. Természetesen bármilyen kimerítő tevékenység segíthet. Ha neked nem a mozgás segít, akkor csinálj olyat, ami igen.
A pszichológusnak nagyon igaza van/volt, gondold végig, mi van, ha tényleg elveszítenéd ezt a munkahelyet? Ha tényleg átgondolod, akkor rájössz, hogy nincs semmi, majd lesz másik, feltehetöen jöbb helyed is.
Ha a legrosszabb helyzetet végiggondolod és lerendezed magadban, akkor a többi még kevesebb problémát okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!