Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha félek az emberek...

Mit tegyek ha félek az emberektől?

Figyelt kérdés
Például ma telefonálnom kellett és olyan gyomorideg jött rám majdnem elhánytam magam. Akárhova megyek például boltba feszült vagyok úgy érzem néznek elítélnek mert csúnyának tartanak. Félek dolgokat elintézni mert félek hogy elrontom valamit rosszul mondok. Nem jó így élni már azt kívánom bárcsak ne élnék. Ki lehet ebből jönni valahogy vagy reménytelen?

2023. febr. 21. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Igen, ki lehet. Csak meg kell hozzá érni.
2023. febr. 21. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Ne félj tőlük
2023. febr. 21. 18:27
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
Phszhihológus
2023. febr. 21. 18:29
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Természetes, hogy ki lehet jönni belőle, az igazat megvallva, én is ilyen voltam több éven keresztül.

Amikor elmész boltba, és előre is sajnálom a kifejezést, de egyáltalán nem foglalkoznak az emberek egy random idegennel, aki úgyszintén végzi a saját dolgát, mint ők. (Mármint addig, amíg nem teszel valami bajt, vagyis ellopsz valamit például). Nem fognak azok az emberek emlékezni rád, akik között vásároltál, mivel ők is látnak napi 40+ idegent, mikor elmennek valahova. Efelől nem kell aggódnod.

Nem gyakran telefonálsz? Mikor beszélned kell valamilyen ügyről valakivel telefonon, akkor gondold át, esetlegesen írd le, hogy mit fogsz mondani. Emellett ne csak arra gondolj az egész telefonálás közben, hogy "mikor lesz már vége". Figyelj arra, hogy a másik fél miket mond, ha főleg fontos ügyről van szó. (Utáltam a telefonálást én is, halk volt a másik fél még kihangosítással is, fontos ügyről volt szó, amint befejeztem a telefonálást, már elfelejtettem, hogy mit válaszolt a kérdésemre...).

Mindenki félhet egyes dolgoktól. Ha gyakorlod azt a feladatot, akkor kevesebb az esély arra, hogy elrontsd. Persze, mindenki hibázhat, de ez nem mentség minden dolog alól.

Soha nem reménytelen semmi. Ha nagyon szeretnél változtatni valamin, van egy célod, akkor csak tenni kell érte. Lesznek fel és le élményeid benne, olyan lesz, mint egy hullámvasút. Nem várni kell a csodára, mert erre mindenkinek lenne ideje.

Nagyon sok sikert a továbbiakban! Remélem nem hangzott bunkósan a válaszom, csak szerettelek volna felbuzdítani. :)

2023. febr. 21. 18:40
 5/9 anonim ***** válasza:
21%
1 válaszadó egy bunkó szemétláda.Nem hiszem el, hogy mindig rosszindulatúnak kell lenni.
2023. febr. 21. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
19%

Azzal, hogy hogy látsz engem, csak neked van dolgod.

Analitikus terápia

Kognitív terápia

Sématerápia

Hypnoterápia

Pszichodráma csoport

Stb.

Amint megérsz arra, hogy valóságos segítséget kérj, bármelyik jó lehet.

Vagy akár Pirike válaszára is várhatunk Alsóújpáhokból, ő biztosan tudja, hogy honnan, milyen traumákból ered ez a probléma.

2023. febr. 21. 18:49
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Tudod lehet, hogy valaki 50 évesen is fél.Lehet hogy nem elég érett?Ismerek ilyen embereket kerülik a társaságot nagy ívben
2023. febr. 21. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
#1-nek jelentős mértékben igaza van. Csak lassan jön rá az ember, hogy mások ugyanígy "félnek" és gyakran az elutasító vagy annak mutatkozó magatartás éppen ennek tulajdonítható. Ha feszült vagy, akkor megváltozik az arckifejezésed, ami a másik emberben félelmet is kelthet. Egyébként meg ne attól tarts, hogy csúnyának látnak, mert az biztosan nem vagy, ha egyébként ápolt a megjelenésed. A "csúnya", szabálytalan arcvonású emberek valójában nagyon kedvesek tudnak lenni.
2023. febr. 21. 20:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az életben mindenki fél valamitől, persze a kérdés mindig az, hogy mitől, mert az azért nem mindegy.

Pl. félhetsz inflációtól, a kenyér árától, a cigi árától, a sör és a pálinka árától, az ebéd árától, a vacsora árától, üzemanyag ártól, az országgyűlési képviselőtől, az autószerelőtól, a kormánytól, az időjárástól, a kutyáktól, a családodtól, idegen emberektől, etnikai csoportoktól látod tényleg bármitől. Az egész életedben minden pillanatban félni kellene és lehetne valamitől.... De....

És itt jön a DE... ha mindentől félnénk és valós dolgok ezek maguktól is, TE választod ki és TE döntöd el mitől félsz. Mert van rá hatásod, TE tulajdonítasz akkora fontosságot a dolgoknak és TE döntöd el, hogy félsz-e tőle vagy sem. Igen, van az az állapot, mikor az ember attól is fél, hogy vajon reggel kinyitja-e a szemét vagy sem.... tény... De csak rajtad múlik mindez, hogyan kezeled.

Nem félhetsz mindentől és mindenkitől. Ha tudod mitől félsz és miért, akkor tudsz ellene tenni... de más nem csak TE.... mérlegeld ezeket...

2023. febr. 27. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!