Mit tegyek, hogy ne szigeteljem el magam az emberektől?
Figyelt kérdés
Nem tudok kapcsolatokat fenntartani, mert egyszerűen sosincs kedvem ahhoz hogy találkozzak, vagy beszéljek akárkivel is. Ha elmegyek/ elrángatnak valahova az minden energiámat felemészti testileg és lelkileg is.
Ez az állapot már évek óta fennáll, eddig nem segített semmi. Ha naponta sétálok ugyan úgy csak elfáradok, ha buliba megyek vagy több napon át találkozok emberekkel, akkor napok kellenek, hogy " felépüljek" és eltudjak utána menni valahova.
2022. aug. 14. 17:42
1/9 anonim válasza:
Felteszem introveltalt szemelyisegu vagy. Csak azt nem ertem hogy miert kellene harcolnod ellene? Ha neked az esik jol hogy otthon vagy, olvasol, filmezel, kutyazol, gyertyat ontesz mit tudom en, akkor miert erolteted hogy mindennap tarsasagba menj es kikeszulj? Eleg ha 1x / het mesz tarsasagba es kesz. Egyszer elunk, elj ugy ahogy neked kenyelmes es boldog vagy.
2022. aug. 14. 18:13
2/9 anonim válasza:
Azt csináld, amit szeretsz, senkinek se kötelező társaságba mennie, mert az az elvárt normális. Ha nincs kedved ne menj, ennyi. :)
Én se járok el pl. síelni, mert nem érzem ott jól magam.
Persze az megint más, ha mellette magányosnak érzed magad. Akkor érdemes csak kezdeni ezzel valamit, de ahhoz lehet szakember segítségét kéne kérned, mert ez lehet szociális fóbia is.
2022. aug. 14. 18:36
3/9 anonim válasza:
Alkati kérdés. Ha nem bírod, akkor ne csináld. Nincs ezzel baj, ha nem azért van, mert mondjuk szorongás gyötör, ha kilépsz az emberek közé. Nem látom, hogy miért kellene valami olyasmin változtatni, ami még normális keretek között van. Te ilyen vagy és kész, csak törődj bele hogy igen a kapcsolatokért tenni kell olykor, hogy fennmaradjanak. Erre nem fog senki perfect megoldást adni, hogy ezt a te életedben miként kellene megoldani úgy, hogy a te szükségleteiddel balanszban legyen. Néha áldozatokat kell hozni, te miért nem találsz ki programot, amit másokkal tudsz tölteni?
2022. aug. 14. 18:54
4/9 anonim válasza:
Sportolj, utána tudsz nyitni mások felé-saját tapasztalat.
2022. aug. 14. 20:46
5/9 A kérdező kommentje:
Ha introvertált lennék, vagy nem szeretném a társaságot nem tettem volna fel a kérdést :)
Szeretek más emberekkel találkozni, de valamiért kialakult ez a blokk ami miatt nincs erőm ehhez.
2022. aug. 14. 20:56
6/9 anonim válasza:
Az introveltáltaknak pont hogy van egy ilyen blokkja.
2022. aug. 14. 20:59
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor hogy mindenki értse: én NEM szeretnék úgy élni, hogy nem tudok találkozni másokkal anélkül, hogy lelkileg kifáradnék benne
2022. aug. 14. 21:05
8/9 anonim válasza:
Lehet rossz társasággal lógsz, azért fáradsz le.
2022. aug. 14. 21:12
9/9 anonim válasza:
Hát akkor szakember, lehet ez szociális fóbia, szorongás, kezdődő depresszió...
Ha nem tudod mitől alakult ez ki, elég nehéz rajta segíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!