Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy képesek egyesek violens...

Hogy képesek egyesek violens öngyilkossági módokat használni?

Figyelt kérdés

Nem akarok öngyilkos lenni, csak kérdezem. Én is csináltam már magammal pár dolgot, de komolyan nem értem azokat akik képesek leugrani valahonnan vagy vonat elé menni.

11 éves korom óta vannak öngyilkos gondolataim, most vagyok frissen 27.

Amiket én csináltam már:

Dühös és szomorú lettem mert letiltott valaki aki akkor nagyon fontos volt nekem úgyhogy felvágtam az ereimet de amikor láttam hogy nem áll el, akkor felhívtam a szüleimet, majd a mentőket. Megittam rövid időn belül majdnem egy liter vodkát, azzal hogy vagy meghalok vagy, vagy nem hát nem sikerült kórház, gyomor mosas de ennyi. Egyszer próbáltam hogy mi lesz ha nem iszok vizet de fél napig bírtam aztán sajnos már nem bírtam ellenállni… mindig közbejött valami, nekem soha sehogy nem sikerül.

Ja meg pár napja megvágtam magam de az is semmi komoly.

Pár hete fel tudtam menni az egyik 10 emeletes tetejére és nagyooon félelmetes volt az a mélység meg fent jártak ilyen ventillátorok hát olyan pánik jött rám hogy remegő lábakkal másztam vissza AZONNAL, mint akit pi csán rúgtak… soha nem tudnék leugrani onnan, bármi is törtenne.

Ehhez képest napi szinten hallom sajnos hogy emberek leugranak, sajnos már az a csoda hogyha egy nap eltelik úgy hogy nincsen ilyen hír.

Meg a lány aki vonat elé állt… hogy tudta ezt meg tenni?

Bocsánat csak felmerült bennem.

27/n

Szilvi

2023. febr. 17. 09:59
A kérdező szavazást indított:
Egyszerűen csak másfajta személyiségek mint te, és ezáltal ők nyitottak a violens módokra is
Te nem akarod igazán, valamennyire depressziós lehetsz de nálad még van remény
Akkora problémáik vannak hogy már semmi sem számít és még te is eljuthatsz később ide
Egyéb , megirom
23 szavazat
 1/10 anonim válasza:
85%
kérj segítséget minél hamarabb
2023. febr. 17. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Hát aki az ereit vagdossa, bármire képes.

Kérdező, ne legyél már buta!

Nem azért születtél, hogy ilyesmit csinálj!

2023. febr. 17. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
63%

Én az akasztást nem értem. Őszintén szólva eléggé rizikós, hogy az ember meddig fulladozik a kötélen meg leszakad-e véletlen és mégis van, aki így csinálja. Az érvágás is, ha az ember nem vérzékeny, nem bír elég mély sebet csinálni magán, akkor csak hegekkel gazdagodik.

Próbáltam, hogy nem veszek levegőt, de nem bírtam megállni, hogy ne tegyem. A magas épületről való leugrástól csak az tart vissza, hogy nem olyanban élek. Elég egy pillanatra behunyni az embernek a szemét és már véget is vethet a fájdalmainak. A vonat nem elég biztos módszer, sajnos. Ha csak odafekszik az ember a sínekre, simán lefékez. Ha szerencsétlenül sikerül, akkor életre szóló sérüléseket szerez csak.

2023. febr. 17. 10:21
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

2-es folytatása, csak véletlenül elküldtem...

Szóval...

Ne depiskedj bizonyos emberek miatt, meg ne magadat kínozd!

Akármennyi rossz dolog van az életben, van egy csomó jó is. A jó dolgokkal kell foglalkozni, és élni továbbb...

Én is voltam már rettentően szomorú, had ne részletezzem mik miatt. De most komolyan, a körülmények meg mások miatt iktassam ki magam? ??? Na ne már!

Ha annyira végképp rossz lesz, akkor se. Inkább összcsomagolok egy batyut, és elindulok világkörüli útra. Szép tájak, állatok, és ki tudja, talán jó emberekkel is találkozom és megváltozik minden?! Vagy legalább e szép út közben halok meg végelgyengülésben....:)

Na világgá még nem volt bátorságom menni, elvagyok még a mocsárban, de hogy öngyilkos sem leszek, az is fix!

Neked is fel a fejjel!

2023. febr. 17. 10:22
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem néznek utána eléggé, csak a filmekből, meg a hírekből tájékozódnak. Ott meg ugye azt mutatják hogy jó formán mindegy mit csinálsz, egy pillanat alatt szenvedés nélkül vége lesz. Én is simán felakasztanám magam, ha nem tudnám, hogy anatómiailag nagyon nem mindegy, hova helyezi az ember a súlypontot, ha nem találja el akkor nem törik ki a nyaka hanem percekig fuldoklik és abba hal bele. Nagyon sok embernek nem is sikerül ezáltal, és olyan sebekkel kell utána együttélniük, hogy inkább hagyjuk. Dehát róluk általában nem születnek cikkek... Amúgy az nem tudom mennyire számít itt, de mikor én gyógyszereztem be magam, tök boldog voltam, az volt bennem hogy végre vége. Egyszerűen annyira szenvedtem már, még levegőt venni is nehéz volt, mindennél jobban akartam hogy vége legyen. Aztán mikor felkeltem és elmeséltem a történetet a barátomnak, csak nevetett és azt mondta, nem olyan egyszerű meghalni.
2023. febr. 17. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:
98%

Az öngyilkosságot elkövetők tudata beszűkül, az életösztön kikapcsol, így képesek rá. Az ilyen súlyos állapotot nem olyan problémák okozzák, mint hogy kirúgtak, elhagytak, meghalt valakim, ezért az öngyilkossági cselekményt nem érdemes az egészséges pszichés működés szemüvegén keresztül nézni. Az egészséges ember számára épp azért elképzelhetetlen, hogy hogyan tudja valaki ezt megtenni, mert ő egészséges. Aki megteszi, olyan állapotban van, hogy a halált szabadulásként látja, és ezt látja az egyetlen kiútnak. Amikor a tudat beszűkül, akkor nincs semmi más, csak ő és a halál. Se jövő, se célok, se a szerettei, se a barátai. Egyszerűen megszűnik számára a világ, és csak az lebeg a szeme előtt, hogy vége legyen, így már a fájdalom sem jut eszébe. Az öngyilkosságot elkövetők legalább 80%-a depresszióban szenved, ami egy klinikai betegség, semmi köze a szomorúsághoz vagy a gyászhoz.

Nekem volt egy ismerősöm, aki felkötötte magát. Jó előre megtervezte az egészet, a búcsúlevélben még azt is leírta, hogy tudja, hogy fuldokolni fog a kötélen, de még az a 10-15 másodperc rémület is jobb, mint tovább szenvedni az életben. Egy erdőben találták meg egy másik városban napokkal később.

Addig, amíg valaki nem tudja elképzelni, hogyan képes valaki megtenni ilyesmit, addig mondhatni védve van az öngyilkosságtól. Egyébként igen, ahogy valaki más is írta, nem is olyan könnyű úgy kivitelezni, hogy sikerüljön.

2023. febr. 17. 14:20
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nincs szabadabb érzés, mint leugrani egy rendkívül magas épületről. Gondolj bele, olyan, mintha repülnél.
2023. febr. 20. 19:28
 8/10 anonim válasza:
65%
Hát nem tudom, én akár mennyire szeretnék öngyilkos lenni az ereimet békén hagynám. Plusz amit #7es ír az is ide tartozhat nem
2023. febr. 20. 23:45
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Mert az ereid felvágása nem az? :D Hamarébb ugranék vonat elé, minthogy akár csak egy kis karcolást ejtsek magamon.
2023. febr. 24. 05:44
 10/10 anonim ***** válasza:
91%
Én ha majd megyek nátrium-nitritet fogok használni. Azt írják viszonylag békés halált okoz. Meg például nem kell akkora bátorság hozzá mint hogy a vonat elé vagy magas épületről le ugorjál.
2023. febr. 24. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!