Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A stressz okozhat tüneteket...

A stressz okozhat tüneteket szív környékén?

Figyelt kérdés
30 éves férfi vagyok,sajnos állandó 0-24 órában stressz alatt vagyok. Egyéb betegség miatt elvesztett munka,kocsi,rossz otthoni körülmények,számomra elviselhetetlen emberrel való együttélés.Eddig legrosszabb aranyér volt ami orvos szerint stressztől jöhetett ki,de most 1 hete szinte egész nap érzem ahogy ver a szívem,néha kicsit erősebben is. Sajnos pánikbetegség is lehet már a képben lassan utcán sétálni sem tudok mert elkezdek a légzésre koncentrálni és fogy a levegő,rosszul leszek. Érzékeny vagyok pl: vérvételre,párszor el is ájultam már miatta,meg nagy tömeget se szeretem,de ilyen még nem volt,hogy már a városba se tudok bemenni sétálni mert rosszul leszek és haza kell "menekülnöm" ahol biztonságban érzem magam. A kérdés emögött,hogy lehetséges,hogy szívbetegség kialakul ilyen miatt vagy az elmém játszik velem,figyelmeztet hogy nem jó a környezet ?

2023. febr. 16. 13:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mindenképp kell kezdeni a stresszel valamit. Mondják pl. ezt az MBSR stresszcsökkentő meditációt, vagy kezdj el futni, csapatban sportolni. Vagy egyéb pszichológiai megoldások, életmódváltás. Nem könnyű, de kb. muszáj.
2023. febr. 16. 13:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlón megyek át, igaz, hogy fiatalabb vagyok és lány. Én emberek között kezdek pánikolni. Igen, ez pánikbetegség előjele. Meg kell próbálni leküzdeni. Boltban én zenét hallgatok általában és akkor nincs baj, lehet ez neked is bejönne. Meg kezelni kell. Én pszichológushoz járok, inkább megyek, minthogy pánikbeteg legyek. Na onnan nincs visszaút. Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön!

A pánikroham, meg stressz egyik legjellemzőbb tünete között van a mellkasi szúró fájdalom, nekem is van. Ha stresszes vagyok szúr a mellkasom, de voltam kardiológián és minden rendben. Szóval abszolút okozhatja.

2023. febr. 16. 13:57
 3/14 Psycho ***** válasza:

Mindenképp javaslom a kivizsgálást. Pár sorból nyilván nem diagnosztizálunk, ez még kb. bármi is lehet. A stresszes életmód igenis tud szív- és érrendszeri problémákat okozni (lásd: "A" típusos személyiség, menedzserbetegség), de szerencsére azért nem jellemző, hogy már 30 éves korban kiütközne.

A pánik sem zárható ki - az annyiban jobb eset, hogy nincs szervi elváltozás, hanem pszichés alapon "működik" az egész. Pusztán statisztikai alapon ez talán gyanúsabb. Egyébként elég jól kezelhető, de érdemes minél hamarabb segítséget kérni! Kialakulhat mindenféle másodlagos tünetcsoport, pl. agorafóbia, félsz már utcára menni, mert attól tartasz, megint rád jön egy pánikroham.

2023. febr. 16. 14:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Eddig csak sose volt bajom csak az említett vérvételnél,de azt is sokszor leküzdöttem,az elmúlt 2 év sajnos katasztrófa volt minden a rosszul alakult,most terveztem elköltözni itthonról kb 1.5 éve költöztem haza,de az elmúlt 1 hétben úgy kezdem elveszteni a kontrollt,hogy el sem hiszem. Kutyaugatás,más ember hangoskodása miatt aludni se tudok szinte,és már úgy érzem orvoshoz se tudok elmenni,mert "nem jutok el " odáig. Sportolni mindig is sportoltam,de most edzés közben is rámjön az érzés,hogy elfogy a levegőm ahogy erölködöm. Pedig nagyon erős vagyok sok mindent leküzdöttem,5 évig szolgáltam honvédségben is,de most úgy érzem magam mint egy kiszolgáltatott gyerek
2023. febr. 16. 14:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Egy jó pszichológus akár online is segíthet ? Pár éve jártam egyhez,de sajnos sokat nem segített csak amíg ott voltam és beszéltem vele,meditációs szöveget olvasott fel nekem. Nagyon szeretnék végre kiszakadni innen és élni tovább az életem,de jelen pillanat el sem tudom képzelni,hogy mondjuk vissza költözzek nagyvárosba a tömegbe.
2023. febr. 16. 14:09
 6/14 Psycho ***** válasza:
Igen, akár online is tudnak segíteni, a covid miatt elég felfutott lett az ilyen típusú tanácsadás, elég sokan álltak át erre a formára. Bár őszintén szólva szerintem a személyes megjelenést semmi sem tudja helyettesíteni.
2023. febr. 16. 14:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát, próbálkozni kell, míg lesz egy olyan terapeuta, aki segít. De ez az rajtunk is múlik, hogy mennyi munkát igyekszünk belevinni a terápiába, vagy épp próbáljuk megkerülni a lelki melót, és megtévesztjük, a kezelőnket.
2023. febr. 16. 14:25
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kettes válaszoló neked is a jókívánságot,remélem neked is segít a pszichológus.
2023. febr. 16. 16:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Kezdj el szedni B komplexet, magnéziumot, omega 3 -át.Légzőgyakorlatok sokat segítenek, vezetett meditáció! Jobbulást!
2023. febr. 16. 17:39
 10/14 anonim ***** válasza:
Ugyanez volt - van velem , megoldás nekem antidepresszáns plussz Xanax
2023. febr. 17. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!