Milyen pszichológiai fogalom van arra, amikor valaki görcsösen azzal próbálja leplezni magáról, hogy ő "valamilyen", hogy pl. folyton szidja azokat az embereket? Vagy ez valamilyen betegség?
Tehát például valaki, aki az, folyton azt mondogatja, hogy "de utálom a ...-kat" "milyen jó hogy én nem vagyok ..." "rohadt ...-k" "elfogadjuk őket, mert mi nem vagyunk azok, ugyebár [ironikusan]" stb.
És ezeket rengetegszer, sokszor spontán, indokolatlanul.
Ezt ugy hivjak h vélemény.
De ha ezen lovagol állandóan akkor valami felsőbbrendűségi érzete van szegénynek
Szerintem pontosabb úgy fogalmazni, hamarosan törlésre kerülő előttem szóló, hogy valószínűleg a bántalmazásából kifejlődött alsóbbrendűségi érzésén egóból felülkerekedő felsőbbrendűségi érzés túlkompenzálás inkább, ha már.
Amúgy meg, kérdező, legfeljebb a rasszizmusnak segít a megkülönböztető kiegészítésed, szerintem, azzal együtt, hogy kisebbségi származási kultúráját szűkítve még mindig rengeteg lehetősége van, hogy milyen családból származzon, sok itt válaszolóból csak fölösleges indulatot vált ki és a kérdésed szempontjából teljesen lényegtelen részlet, hiszen ő is pont ugyanolyan ember, mint bárki más, aki ezt olvassa, még akkor is, ha netán kulturálisan a többségtől kulturális származásától eltérő, akkor is fölösleges kiegészítés volt, ami csak az idegengyűlöletbeli szakadékot mélyíti sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!