Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Traumának tekinthető, ha...

Traumának tekinthető, ha ezeket éltem meg/éreztem?

Figyelt kérdés

Amikor megtörtént, szó szerint lefagytam, olyan volt mintha az addigi “világ” és a mostani közt egy hatalmas szakadék lenne, és egyikbe sem tartozom, csak zuhanok lefelé, és egyszerre emelkedem is, mert úgy érzem belehalok a fájdalomba, meghal az aki voltam. Nem tudtam felfogni, és a mai napig nem bírom, úgy éreztem egyszerűen ebben a világban, és az én felfogásom/hitem szerint nem történhet meg az ami megtörtént.

Elöntötte a testemet annyi féle érzés, aztán meg minden olyan tompa és homályos, néhány dologra nem emlékszem pontosan…Néha úgy gondolok rá, mint egy szörnyű álom és teljesen el tudok távolodni tőle…máskor viszont annyira éles (főleg hasonló helyzetben) az egész megélés, hogy újra ugyanúgy kezdek viselkedni, teljesen magamba zuhanok stb.

Egyébként az esemény után közel egy évig öngyilkos gondokataim voltak, és ott úgy megtört bennem valami, hogy teljesen kifordultam önmagamból, mintha az egész személyiségem teljesen más lenne azóta.

2022. dec. 11. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, trauma áldozata lettél. Sajnálom hogy ebben részes volt, de ebből van kiút és lehetsz még boldog/normális.

Pszichológushoz menj el, sokat segít.

2022. dec. 11. 19:50
 2/3 anonim ***** válasza:
De mi történt??
2023. jan. 4. 10:23
 3/3 anonim ***** válasza:
A trauma csak ilyen lehet? Én úgy gondolom, hogy engem is trauma ért, de én nem éreztem ilyeneket. Zárkózott lettem, évekig öngyilkos akartam lenni, 4-5 kísérletem volt is és még ma is elmegy az életkedvem ha viszagondolok rá.
2023. febr. 9. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!