A bipoláris depresszió és a BorderLine személyiségzavar már tekinthető úgy, mintha egy embernek két személyisége lenne?
Figyelt kérdés
Nekem sajnos mindkettő van… Hát igen sokszor mert őrültnek is érzem magam. Viszont most kezdem azt gondolni, hogy ez mar két személyiség. Külön külön is, de így egyben ez a két betegség mert konkrétan két személyiséget eredményez. Pl. ha van egy konfliktusom valakivel, egyszer azt érzem, hogy ez egy semmiség, aztán amikor épp dührohamom van akkor úgy érzem hogy meg akarom ölni, össze kellett volna vernem. Hangulat ingadozás is megmagyarázhatatlan, a totális kilátástalanság és a sírógörcs Mellett van egy teljesen felhypeolt, nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott állapot is, sajnos nálam ez sosem tart sokáig. Mi ez, ha nem két személyiség? Félek hogy eljutok odáig, hogy már nem fog emlékezni az egyik személyiségem arra, hogy mit csinált a másik. Szorongasom is van, nyugtatót is szedek, inszomniam is van, szóval ezek miatt az emlékezőképességem már eleve nem a legjobb. Ráadásul ezek az állapotok nem szabályszerűen váltják egymást, hanem teljesen rendszertelenül és teljesen kiszámíthatatlanul.2020. nov. 8. 16:39
1/4 anonim válasza:
Hát én az ilyen ellentétes érzéseim úgy fogom fel, hogy egy személyiség két hangulata. Lehet hogy ha külön emberben lennének, akkor két személyiség lehetne, de mivel egyben van, ezért egy személyiség két hangulata. Legalábbis én így élem meg a hasonló ingadozásaim.
2/4 anonim válasza:
Ez nem két személyiség, hanem durva hangulat-és személyiségzavar. Én is borderesként sokszor érzem úgy, mintha több személyiség élne bennem, de ez az egymásnak ellentmondó, szélsőséges érzelmek miatt van.
Amikor az illető elméjében valóban több személyiség van jelen, azt disszociatív személyiségzavarnak nevezik, és sokkal súlyosabb az általad leírtaknál.
3/4 anonim válasza:
Kérdező, mintha én írtam volna, egytől egyig... 26/L...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!