Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok elmerülni...

Miért nem tudok elmerülni semmiben a befelé figyelés helyett?

Figyelt kérdés

Hipohonder-pánikbeteg vagyok,akit nagyon lekorlátoz az agya,egy Fb.csoportban egy hölgy világított rá nekem hogy túlságosan befelé figyelek,találjak valamit amit szenvedélyesen tudok csinálni és leköt,elterel hogy ne az agyam baromsagaira figyeljek. Ezen kezdtem el gondolkozni. Mert olyan mintha hosszú távon semmi nem kötne le.

Millió dologgal próbálkoztam,rajzolás,festés,ékszer készítés,csomó más kêzműves hobbi. Mozgásformák közül sem köt le 2 hétnél tovább semmi,aerobic,tánc,jóga,judo kilőve. Könyvek/tematikus könyvek,pc játékok,autós dolgok,semmi. Tényleg baromira befelé figyelek és utálom is,de semmi olyat nem találtam amire lenne elég pénzem űzni és/vagy le is kötne. Sok minden érdekel pedig, de annyi pénzem meg nincs hogy minden új ötletemet kipróbáljam. Pl érdekelne a nemezelés vagy a süthető gyurma ékszerek,de egyrészt nem olcsó hobbi,másrészt ha kb másodjára nem sikerül tökéletesre ahogy szeretném akkor elmegy a kedvem, legalábbis eddig így volt sokszor,mert annyira "nem szerettem bele" egyik dologba se hogy a fejlődésnek is értelmét lássam.

Valaki aki hasonló cipőben van,hogy jutott túl ezen?

Borzalmasan utálom magam ezért amúgy.

2023. febr. 13. 11:53
 1/1 anonim ***** válasza:
14%
Tehát valójában hisztis kisgyerekként viselkedsz. Járni megtanultál? Igen? Pedig nem egyszer estél el. Felkelsz és mész tovább. Nem sikerül valami másodjára? Mert lusta vagy begyakorolni, inkább már nem is érdekel. A hisztid köt le, önmagad felmentése a felelősség alól. Ennek nézz inkább utána.
2023. febr. 13. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!