Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha úgy érzem...

Mit tegyek ha úgy érzem teljesen menthetetlen vagyok 18 évesen?

Figyelt kérdés
Nem volt egyszerű gyerekkorom,apám alkoholista volt,vert mindig.6 éves koromig volt velünk onnantól ő nincs képben.Szóval sokat bántott.Anyukám miután "apa" elhagyta teljesen összeomlott és érzelmileg semmi támogatást,törődést,szeretetet nem láttam.Sose mutatott ki semmit.És én is ilyen lettem.Kisiskolásként dührohamaim voltak(senki se foglalkozott vele)sokat piszkáltak iskolában a kinézetem miatt.Tiniként szinte minden rosszhoz közöm volt(gyógyszerfüggőség,alkohol,drog,és persze önbántalmazás több módon)Időben most 2022 nyarában járok ahol is megkértem anyukámat hogy vigyen el pszichológushoz.Elvitt,sürgős beutalóval másnap kórházba kerültem ahol szedáltak.Gyógyszert állítottak stb.elkezdődött a suli,megint kórházba kerültem megint állítottak a gyógyszer mellé másikat(akkor már hallucináltam)októberben megint kórházba kerültem,öngyilkossági kísérlet miatt.Januárba újonnan kórházba kerültem de már felnőtt ellátásban,csökkentették a szedálást és sokkal jobban vagyok.Viszont mellé megkaptam a bipoláris zavar diagnózist.Járok terápiákra,több helyre is.De semmi se segít,barátaim elhagytak amikor kiderült hogy komolyabb bajom van.Sokszor fordul meg a fejemben öngyilkosság.Mivel egyszer meg is próbáltam másodjára tudom hogy csináljam "jól" sikeresen.semmi se állítana meg.de valahogy mégis élni szeretnék.nem tudom mit tegyek,minden létező segítséget megkaptam és ígyis véget akarok vetni ennek.Hisz csak szenvedést látok mióta eszem tudom
2023. febr. 11. 00:24
 1/2 anonim ***** válasza:
63%
És a szöveged végét ragad meg most és erre támaszkodj. ,,Hisz csak szenvedést látok mióta eszem tudom" tudod h ez szenvedés és h eddig csak ebben volt részed, és most legyél annyira dühös és elhatározott hogy te már pedig boldog is akarsz lenni ezek után mert kijár neked és mert megérdemled. Az életed eddigi része szomorú és biztos mindenki mást is tönkre tett volna, de ennyi szenvedés után nem az eldobás hanem az újra kezdés az ami érdemes lenne. Mert hát a gyerekkor csak egy tutorial egy tanuló folyamat, de épp h csak felnöttél és az igazi élet épp h elkezdödhetne. És az életed nagy nagy része még hátra van, amiben akár boldog is lehetsz barátokkal párral bármivel ami boldoggá tesz. Ez a világ nem egy szép hely, de mivel nem is a legnyomorabb részében élünk, relative élhető és akár boldogan is ha az ember megteremti magának ezt a boldogságot. Tudom h extrám hátrányból indulsz a szöveged után, de más nem fog helyetted harcolni a saját életedért. A gyogyulásod lehetséges így h kezelnek, és ha ezt visszaszoritják v normális szintre terelik már is előrébb leszel. Szépen lassan lépkedsz előre előre és addig harcolsz amíg boldog nem leszel, a multat meg majd teljesen magad mögött tudod hagyni hogy ha elérted és újjal széppel tudod megtölteni az életed.
2023. febr. 11. 02:15
 2/2 anonim válasza:
53%

Az életed ne dobd el, hiszen élni szeretnél és élned is kell! Lesz ez még jobb is. Az írásodból azt vettem ki, hogy a legfőbb rossz az életedben a szeretethiány és a magány. Tégy ellene valahogy. Ismerkedj, tanulj járj suliba. Szard le akik piszkálnak. Mindig lesz valaki akinek nem tetszel és azt is fogja utálni valaki aki téged utál. :D

Kitartást!

2023. febr. 11. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!