Normális ha ebben a helyzetben szétszed a depresszió?
Jogász vagyok. Túléltem 5 évet az egyetemen, mire kiderült hogy ebben a szakmában ha nincs a rokonban kisebb-nagyobb oligarcha, a maximum kereset amit el lehet érni 300-350 bruttónál megáll a túlképzés miatt. Az összes családtagom, haverom LÉNYEGESEN többet keres ennél, családi ebédeken én vagyok a nevetség tárgya.
Jártam én már cégnél, kormányhivatalban, önkormányzatnál, ügyvédi irodában, a legjobb fizum is 350 volt bruttóban. Szégyen...
Úgy érzem az 5 év egyetem egy börtön volt. Most mozdonyvezetőnek tervezek jelentkezni, mert ott is egyetem nélkül 14-15 hónap képzés után a kétszeresét lehet nettóban hazavinni az átlag jogász bruttónak.
Most viszont állás nélkül vagyok már lassan 4 hónapja. Itthon ülök egész nap, és szétvet a depresszió. Úgy érzem az életem tönkrement, hogy 5 év lényegében egy börtön volt, és csak elvett az életemből. Nap mint nap lehúz a mély sötétség a testemben. Nehezen veszek levegőt, és ok nélkül is letört vagyok egész nap. Kisiklottam.
Hiába az enyém a világ összes szabadideje most, hiába támogatja a családom hogy itthon üljek hónapokig, én olyan szinten depressziós vagyok hogy nehéz szavakba önteni. Nem ezért tanultam. Nem ezért lettem summa cum laude diplomájú jogász. Hiába minden.
"mire kiderült hogy ebben a szakmában ha nincs a rokonban kisebb-nagyobb oligarcha, a maximum kereset amit el lehet érni 300-350 bruttónál megáll a túlképzés miatt."
Ez már nem igaz, innentől kezdve pedig értelmetlen a kérdés többi része is.
Köszönöm a válaszokat.
Informatikusok és mérnökök társaságában elég nehézkes a mérce..
Egyik rokonom a Bosch-ban sorvezető érettségivel, és 2x keres többet mint amennyit én kerestem önkormányzatnál. Nem is kell infósnak vagy mérnöknek lenni.. Ezért tanul az ember. Volt önkormányzat ahova bruttó 220 !!!!-ért akartak felvenni. Ennyit ér a jogászság...
Persze ha valaki lehúz 20-30 évet a közigazgatásban annak nyitva áll a bruttó 450 körüli fizetés, de ember...
Sajnos nem vettem komolyan a túlképzést amikor egyetemre jelentkeztem. Sajnos engem megtört ez az 5 év, azt hittem lesz a végén valami de kiderült hogy büfé szakma. Azok az évfolyamtársaim akiknek repülőtértulaj, polgármester, bíró vagy cégmágnás volt a szülője persze befutottak. Volt aki full 2-essel végzett, és most ügyész. Na ez a nem mindegy...
Nem sajnálom én a pénzt senkitől. Jó, hogy megtalálták a maguk számításait.
Azt sajnálom hogy ennyire vittem. Hogy amikor pályaválasztás előtt álltam nem néztem jobban utána a dolgoknak.
tényleg nehézkes, én egyszerű rakodómunkásként kerestem 400 nettó felett(21 ezer.volt a napi pénz,persze borítékolós)és nap végére volt aki beájult olyan nehéz fizikai munka volt.
De a mostani helyemen is 300felett keresek csak sokkal kíméletesebb.Most vagy te találtál ilyen szarul fizető állásokat(ezt a jogász dolgot úgy tűnik el kell engedned ha pénz kell)vagy ebben a munkakorben té yleg így lehet kezdőként elhelyezkedni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!