Ha Asperger szindromas vagyok akor betegnyugdijaztathatom magam ha már dolgoztam pár évet?
Hivatalosa tennem attól félek kinezne a csalad is .
Mert most csak szimplán hülyének néznek sokszor de akor nyíltan bolondnak tartanának akármit csinalok .
Amúgy sok rokkantnyugdíjas alkalmas a munkavegzesre csak szimplán dokinál lepapiroztak.
Sok ilyen eset van hogy elméletben nem .aztán gyakorlatban mégis.
Az a baj aspergerskent csak egyszerű melót tudsz az meg általában gyári munka ahol sokan vannak .
Nekem az a tapasztalat ahol sokan vannak ott nagyon kinéznek
Kisebb csoportba nem.
Szóval igen limitált a munkalehetoseg hosszú távon.
Már 6 évet dolgoztam azzal nem lenne baj .
Igazából még lyuk sincs a munkaviszonyaim között.
Ha betegnyugdij nem is. de Erre jár plusz összeg?
Milyen osszegu támogatás jár? Vagy milyen lehetőségek vannak?
Az a baj a csaladsegitovel nekem mar sok problémám volt más ügyekben. csak akor megyek oda ha tényleg érdemes .
Komplex minősítésre van szükséged.
Nos, megpróbálom összeszedni a folyamatot:
Előveszed az autizmus spektrum diagnózisodat, az eddigi munkahelyeidről a papírokat, és mindent lefénymásolsz.
Elmész a pszichiáterhez, aki készít egy szakvéleményt a komplex minősítéshez. Nem fogsz magadra ismerni, mert rosszabbnak írja az állapotodat, mint amilyen. Lefénymásoltatod ezt a szakvéleményt is.
Az eddigi paksamétával elmész a háziorvosodhoz, komplex minősítéshez kitölteted a négyoldalast. Ezt az orvos borítékba teszi, te pedig hozzáadod a paksamétához.
Letöltöd és kinyomtatod ezt: Nyilatkozat komplex minősítéshez. Ezt ki kell töltened, és hozzáadnod a paksamétához. Az eddigi papírok mind ennek a mellékletei.
Ezután kérsz egy fizetés nélküli szabadnapot a munkahelyedtől komplex minősítés céljára. Ezt nekik nem kötelező megadniuk; ekkor várnod kell, amíg elfogynak a normál szabadnapjaid. Semmi más nem jó, se normál szabadság, se táppénz, se semmi más, csak ez, különben nem kapsz semmit. Aznap nem lehet semmi jövedelmed, mert ez a protokoll. A fizetés nélküli szabadságról a papírt szintén mellékelned kell. Ezen a napon elmész a rehabilitációs bizottsághoz (ha jól tudom), ott beszélgethetnek még veled, mielőtt még átvennék a paksamétádat.
Utána vársz még 60 napot, és ha szerencséd van, akkor kapsz valamit, valameddig.
Hogy Putyin az ezt nemtudtam akor ne várjatok semmi jót 😀 nem fog visszakozni addig ameg meg nem kapja amit akar. enis ilyen vagyok .végsőkig kitartók az ilyen dolgok esetén én esetemben a fizikai erőszak a maximum .
De Putyin lehetősége sokkal több.
Azért gondolj vissza a te diagnózisodra, hogy többször is vissza kellett menni, teszteket kitölteni, beszélgetni a szakértőkkel; és olyasvalakivel is elbeszélgettek a szakértők, akik már kisgyermek korodtól ismernek téged. Felvételek alapján, beszélgetések nélkül nem sokat lehet mondani, csak találgatás. Azt pedig erősen kétlem, hogy agyi sérülés okozhatna autizmust.
Kedves kérdező, ha mégis igényelnéd a fogyatékosügyi tanácsadást, akkor megadom az én fogyatékosügyi tanácsadómnak a telefonszámát, aki jó fej. De csak magánban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!