Mi változhatott? Miért van gyomoridegem?
Figyelt kérdés
Mar 1 jó éve egyezerűen nem tudok úgy elmenni itthonról hogy ne vegyek be hasfogót. Mert mimdig rámjön ha nem itthon vagyok vagy mennek el valahova. Régen nem volr ilyen problémám. Nem féltem másnál aludni ugyanis egyaltalán nem kellett és tök jól voltam. Most már bárhova indulnék muszáj bevennem. Pszichés lehet? Mit tehetek ellene? Min kéne változtatnom? Tanácsok? Már nagyon idegesít. Hiányzik a régi én2023. febr. 6. 23:27
1/9 anonim válasza:
Lehet, hogy csak pszichés, lehet, hogy agyi alapú pánikbetegség kezdete (erre általában psziciháter által felírt Szertralin-t kell szedni), lehet, hogy emésztőrendszeri.
Pszichiáterhez menj el és kérdezd meg.
2/9 anonim válasza:
Volt valami ami kiváltotta? Vagy valaki? Szorongásgyanús inkább, mintsem pánik, de kezelni érdemes mielőtt rosszabbodna. Mivel 1 éve van, valami akkor válthatta ki.
3/9 A kérdező kommentje:
7éve meghalt az apukám, rá 1 évre pedig a mamám. Aztán a másik 2 nagyszülőm és elég sokat csalódtam is a "barátaimban", de akkor nem kellett volna már korábban jelentkeznie?
2023. febr. 7. 00:05
4/9 anonim válasza:
Sajnálattal olvasom:( Nem tudtad rendesen feldolgozni a gyászt, és ilyen formában sokall be a szervezeted mostanra. Vagy pedig mostanra gyűlt össze ez a sok rossz esemény, és ez kiválthatta.
5/9 A kérdező kommentje:
És ez gyógyítható? Valakivel volt hasonló? Hogy győzhetném le? Nem merek már elmenni sehova szinte.
2023. febr. 7. 00:13
6/9 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok, sehova nem merek menni. Ez csak a komfortzónából való kilépéssel oldható meg. Bármilyen nehéz, nem elkerülni hanem belemenni kell a szituációkba, próbálhatod fokozatosan, hogy először nem mész messzire meg nem egyedül stb, de a durvábbnak tűnő ám hatásos módszert is próbálhatod, amikor nagyobb stressznek teszed ki magad és elmész valahova kirándulni akár vagy ilyesmi, egyedül. A stressz erős lesz igen, de a szervezeted egy idő után elfárad úgymond és beletörődik, hogy végül lehiggad, és nem fog érdekelni a veszélyes szituáció, mivel rögtön egy komolyabb helyzetnek tetted ki magad. Alkalmazkodni fog és következőleg a többi már minimális lesz, semmi szinte. Én pl kiválasztottam egy kedvenc városom, és egyedül pár napra odamentem mintha nyaralnék. Először ki se mozdultam a hotelból, meg féltem emberek közt, most már vágyom vissza. És egész jó érzés volt. Egy olyan közeget találj ahol biztonságban érzed magad, ez fontos. Szóval van remény, menni fog!
7/9 A kérdező kommentje:
De ahhoz előbb elkéne jutnom busszal a városba és, nem tudok hasfogó nélkül:(
2023. febr. 7. 00:28
8/9 anonim válasza:
Próbálj meg egy Valerianát, ez gyógynövényes és engem annyira megnyugtat már csak a tudat is hogy bevettem. Napi három helyett napi egy lesz, majd végül semmi. Meg kell törni a kört valahogy és nem előre rágondolni hogy mi lesz ha meg hogy ez meg ez lesz úgyis. El kell hinned magadnak, hogy menni fog, képes vagy rá hasfogó nélkül is, bizonyítsd be magadnak, legyen ott nálad megnyugtatásként, de próbáld minél később bevenni, ne is gondolj rá, tereld el a figyelmed, erősebbek vagyunk mint hinnénk! :)
9/9 anonim válasza:
Őszintén sajnálom ami veled történt és történik,a legjobb,amit ilyenkor tehetsz az az,hogy elmész egy pszichiáterhez,emellett pedig kivizsgáltatod magad egy klinikán,hátha onnan ered a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!