Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vajon segíthet-e egy beköltöző...

Vajon segíthet-e egy beköltözős elvonó?

Figyelt kérdés

27 éves "férfi" vagyok, röviden a történetem:

Sajnos van egy beteg testvérem, vele egy szobában nőttem fel, tehát nem volt sok magánszférám. Általánosba nagyon jó tanuló voltam, sportoltam is. Aztán először jött a cigi kipróbálása, majd az alkohol és már általános végén bio fű. Soha nem volt semmi célom mivel szeretnék foglalkozni, így gimnáziumba folytattam tanulmányaim. Gimiben már többet kellett volna tanulni, ami nem történt meg így közepes tanulóva váltam, még ment a foci. Gimi alatt maradtak a piazgatasok és a bio füvet szép lassan felváltotta a rendes fű alkami szinten. Egyetemen folytattam tanulmányaim ez volt az első, hogy jobban elszakadtam a csaladomtol. Sajnos nem a tanulásban merültem el, hanem a fuvezesben és a focit is abbahagytam. 18-19 éves koromtól napi szintre jött fel a fuvezes és közbe kipróbálás szinten bejottek komolyabb drogok (laszti, speed, gomba), ennek a vége Iskolából kicsapas aztán meg raadasnak egy komoly rendorsegi ugy lett, amire kifizettem mindennel együtt kb 700 ezret és kaptam 4 ev felfüggesztettet. A 4 ev elso fele depresszioval telt, rossz körülmények között fizikai munkat végeztem és a felfuggesztett ellenere visszajott a fuvezes alkalomadtán. Lett egy barátnőm elkezdtem elindulni felfele, irodai munkahely sport, de sajnos baratnom néha fuvezett igy egyutt is csinaltuk párszor, de megis haladtam.Kozben elvaltak a szuleim ami miatt okolom magam mai napig. 23 évesen eldontottem ujrakezdem az egyetemet. Visszakerültem es az elejen elég jól is ment, de a covid alatt kicsit bedepiztem egyik felevem jobb lett egyik rosszabb. Szakitottunk baratnommel, abban az idoszakban kiprobaltam a kokaint is pár alkalommal. Lett egy uj barátnőm aki nem fuvezett viszont rengeteget ittunk es buliztunk. 1 évig tartott utána kezdtem magam osszeszedni újra edzés tanulas munka, de sajnos ez alatt is vegig ment a fuvezes ha nem is napi szinten, de legalabb 3 naponta biztos. Összejöttünk mostani parommal aki szinten rendszeresen fuvezett igy szinte a kapcsolat elejetol nem volt sok teljesen tiszta pillanatunk. De nagyon jol voltunk es elkezdtunk beszélni, hogy egy gyerekvállalással mindketten letesszuk mindketten 26 evesek voltunk ekkor tavaly nyáron. Már oktoberre meg is lett a pozitiv teszt. Ő abbahagyta en viszont egyre jobban csusztam bele újra és már a tiszta napok is depressziosan teltek. Menekültem otthonról, elhidegultunk egymástól én pedig semmire nem tudtam nemet mondani cigi, fu, koko, speed, laszti minden volt az elozo par honapban. Most hazajottem nem rég a családom is mar tudja mennyire rosszul vagyok. Mindenki támogat, de en semmit nem érzek és vannak ongyilkos gondolataim is. Nem szeretnem cserben hagyni a párom és a gyerekem de ebben az allapotomban nem teszek jót az egeszseguknek. Felmerult egy bekoltozos elvonó, de ha bekoltozok fixen kirugnak a sulibol, elvesztem a munkahelyem és nem lehetek ott a gyermekem születésénél. Hallottatok ennel elbaszottabb sztorit?

2023. febr. 6. 23:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Segíthet. Mert ha bemész oda egy időre kiszakadsz a kinti életből. Készülj fel hogy hónapokig nem is beszélhetsz a kintiekkel. Viszont ha kitartó vagy, ahogy telik az idő majd egyre jobb lesz.

Ez olyan hogy ott bent egy biztonságos helyen vagy, ahol rendezni tudod magadban a dolgokat. Aztán amikor már elég stabil vagy egyre inkább visszailleszkedhetsz a való világba. (Mondjuk az igazán húzós része az lesz majd amikor itt kint újra kezded.)

Szerintem egy próbát megér. Igazából az egész az elhatározásodon/akaraterődön múlik.

2023. febr. 7. 06:19
 2/4 anonim ***** válasza:
23%
Ne haragudj, de nem tudlak sajnálni, szerintem megérdemled a sorsod. Egy szánalomra is alig méltó véglény vagy. Szerintem próbáld ki a heroint is, az majd felteszi a pontot az i-re nálad!
2023. febr. 7. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:
27%
A heroin tényleg jó ötlet. Az az egyik legjobb érzés a világon. Ha már úgyis bemész elvonóra előtte még érdemes kipróbálni. Nem írt akkora hülyeséget 2-es. Csak az a baj vele hogy már iszonyatosan drága lett (kb a kólával van egy árban).
2023. febr. 8. 05:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelyed lesz másik. Nem tudom, milyen elvonóra van lehetőséged menni, de egy barátom nemrég olyan helyen volt, ahonnan egy hónap után lehetett eltávra menni, a gyereked születése meg azért elég jó indok. A suliból miért rúgnának ki, hol nem lehet halasztani?

Hallottam már elbaszottabb sztorit, hogyne, a gyerekedé is könnyen lehet olyan, ha az apja nem szedi magát össze. Ember, téged támogat a családod, ezt az adósságot a gyereked felé kell törlesztened. Szóval mars be.

2023. febr. 8. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!