Ezzel pszichiáterhez vagy pszichológushoz menjek?
Amikor emberek között vagyok úgy érzem mindenki engem néz és belém akar kötni.. annyira paranoiás lettem hogy gázpisztolyal járok mindenhova(engedélyel)
Ez a munkámra is kihat mivel biztonsági őr vagyok és egésznap más embert kell játszanom mint aki nem fél senkitől közben meg még a nálam 40 kgval is könyebb embertől is tartok!
Melyikhez menjek? Gyógyszer ezen segítene?
Szia
Mindeképp érdemes Lenne egy pszichiáter mert ő ad diagnózist(illetve kideríti h van e szervi betegség ) és utánna aszerint kell terápiára menni pszichológushoz
Ahogy az 1-es mondja!
Pszichés panaszokkal egyből orvoshoz kell menni, aki ha úgy látja elegendő a beszélgetős terápia, akkor beutal oda, ha meg nem lenne elég, akkor ad gyógyszert.
Pszichiáterhez nyomás!
Szervi bajokkal, fájdalmakkal is orvosokhoz megyünk, miért lenne ez más a pszichés panaszokkal?
Sok pszichés baj terápiával kezelhető, de ha idegrendszeri elváltozásról (betegségről) van szó, akkor kell a gyógyszer.
Egy skizofrén ember nem fog nem halucinálni terápiától, ugyanúgy ahogy a bipoláris ember sem lesz teljesen tünetmentes gyógyszer nélkül. A depressziónak a klinikai változata is gyógyszerelésre szorul. A szorongások egy része terápiával gyógyítható, de a durva változataik, mint a pánikbetegség, kényszerbetegség az ugyanúgy csak gyógyszerrel kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!