Hogyan győzhetném meg a pszichiáter hogy hosszútávon kiírjon nekem xanaxot?
Depresszióra a Xanax nem fog hatni. Sőt, a Xanax (benzodiazepin) kifejezetten központi idegrendszer depresszáns. Szorongásra tuti és gyors megoldás, de hosszútávon nem jó, mert kegyetlen elvonási tünetek lehetnek tőle.
A pszichiáterrel antidepresszánst beszéljetek meg (szertralin, paroxetin, fluoxetin, citalopram, escitalopram, stb.) ezek mind depresszióra, mind szorongásra jók!
12, érdekes mert nekem a depresszív hullámokból jött egy roham ami általában aggódás és kilátástalanság miatt volt.
A xanax ezt beszüntette, 0,5 mg elég 3 éve. Pedig alvásra kezdtem el szedni.
Cserébe más tüneteket hozok, nem bírok felkelni az ágyból, csak az alvás nyújt örömet
A depressziónak a depresszió részét (anergia, lehangoltság, stb.) a benzodiazepinek tipikusan nem segítik semennyire.
Az aggódás az már inkább szorongásos dolog aminél a nyugtatók szuperül szuperálnak.
Szóval nyugtatóval csak óvatosan! Az tényleg nagyon addiktív szer.
Ha nehezen alszik valaki, akkor esetleg beszéljen a dokival, hogy mirtazapin vagy trazodon antidepresszánst adjon. Ezek altatnak.
Én elvileg bipoláris vagyok, ezt állapítottak meg.
Szerintem inkább szorongasos depressziom van mar régóta és abból jött a pánikroham. Azt tompítja a napi 0,5 mg xanax
Mondjuk jobban nem lettem tőle, csak máshogy szarul
Jah és nem érzem az időt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!