Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autista gyerek mikor kezd el...

Autista gyerek mikor kezd el egyes szàm elsö szemelybe beszelni magârol?

Figyelt kérdés

2023. jan. 31. 20:35
1 2
 11/15 Csabi34 ***** válasza:

"itt már minden lehetséges (elméleti) fejlesztési lehetőség megjelent, csak az nem, hogy a gyereket mielőbb ki kell vizsgáltatni,"

Akkor olvasd el a 8-as válasz végét figyelmesen:

"Szerintem háziorvos vagy autista gyerekekkel foglalkozó alapítványok is segíthetnek szakembert találni, ha szükséges."

2023. febr. 6. 20:00
 12/15 anonim ***** válasza:

A háziorvosnak nagy eséllyel elképzelése sincs az autizmusról, sajnos jellemzően bagatellizálják a szülők által tapasztalt aggasztó tüneteket. Az autista gyerekekkel foglalkozó alapítványok pontosan milyen szakember megtalálásában segíthetnek. Nekik ugyanis semmilyen jogkürük sincs, igen gyakran még csak nem is szakemberek, hanem érintett szúlők működtetik ezeket a civil szervezeteket. A gyermek vizsgálatához, a potenciális diagnózishoz nem szükséges szakembert ajánlani, hiszen -ahogy írtam is- erre kizárólag a területileg illetékes (megyei) szakértői bizottság jogosult.

Bizonyára elkerülte a figyelmem, így tizedszeri olvasásra is, ugyhogy segíts, kérlek, pontosan hol javasoltad a gyermek kivizsgálását?

2023. febr. 8. 20:40
 13/15 Csabi34 ***** válasza:
Szóval te biztosan tudod, hogy Magyarországon az összes háziorvosnak nulla a hozzáértése az autizmushoz? Gratulálok hozzá.
2023. febr. 8. 21:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem, nyilván nem az összesnek, de a legtöbbnek sajnos. Tapasztalatból írom, hogy a bagatellizálás a jellemző sajnos. De ha megkérdeznél egy átlag háziorvost vagy védőnőt arról, hogy mi az a három terület, amelyben egy autizmussal élő gyerek sérült, akkor szerintem a 99%-uknak gőze sem lenne róla. Lehet, hogy egy-két dolgot el tudnak mondani (pl a szemkontaktus hiányát vagy a repetitív viselkedés viszonylag ismert), de ezek sokszor félrevisznek, hiszen nem minden autizmusban érintett gyerekre jellemzőek, tehát simán lehet valaki autista anélkül, hogy ezek egyike is jelen lenne.
2023. febr. 11. 16:48
 15/15 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok.

Gondoltam hozzászólok .

A fiúnk tökéletesen megtanult beszélni hàl Istennek.

Szókincs,nyelvtan .

Későn èrett beszédbe.

Szépen mindent megtanult

2024. jún. 16. 23:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!