Szociális fóbiám miatt alkoholista lettem. Mit tegyek?
Hello!Én 53F vagyok,kb.22-23 éves koromtól kezdve ugyanígy voltam.Végigcsináltam mindent,de sajnos a pia,gyógyszerek,stb.csak a legrosszabb irányba vezetnek,a pillanatnyi tüneteket egyhítik,de nem szüntetik meg a problámát.E mellett a pia azon kívül hogy szétcseszi az egészséget,meg mindent,még drága is.
Én voltam a piálás,és a nyugtatózás legmélyebb pontján is.Pszichiáter csak gyógyszert ír fel,pszichológus nekem semmit nem ért,csak a lóvét vitte el.
Szemét egy betegség a szoc.fóbia,és az életemet és a munkáimat alakítottam úgy,hogy leminimalizáljam a szoc.társas helyzeteket,meg ami vele jár.
A szociális fóbiát és annak tüneteit csak azok tudják,akik benne vannak.
Kegyetlen egy betegség,teljesen tönkre teszi(teheti) a benne "szenvedőt".
Szerintem nagyon nehéz kezelni(kezeltetni),de mindenesetre ne igyál,mert nem megoldás!!!Ja meg ha nagyon rászoksz,és valamiért nem tudsz inni és jönnek az elvonási tünetek,többszörös erősséggel jelentkeznek a szoc.fóbiás tünetek!
Egy sima beszélgetéssel itt az oldalon ezt nem lehet elmúlasztani.
Külön-külön is kemény dolog az alkoholizmusból és a szocfóbiából kigyógyulni. Egyik se 2 nap. A pia leszokás kemény elvonási tünetekkel jár, orvosi felügyelet mellett kell csinálni, és az utána következő szakasz sem annyi, hogy ne igyál többet azt jóvan.
A szocfóbiát kognitív viselkedés terápiával gyógyítják. Lényegében át kell alakítanod a hozzáállásodat és a gondolkodásodat.
Én súlyos nyugtató függőségből gyógyulok éppen, szóval van rálátásom a témára.
Befekvős addiktológiát javasolnék a pia leszokásra, utána pedig egy hosszan tartó terápiát. Lényegében az egész életmódodat meg kell változtatni. Nem lehetetlen, sokan végigcsinálták már, de elég melós dolog. Fel kell rá készülni, aztán meg csinálni. Nem szégyen segítséget kérni.
Kedves 4-es,én a 3-as vagyok :)
Nálam is szóba jött a terápia szoc.fóbia tekintetében.
Kicsit bonyolult,de a "22-es csapdája" volt az egész,tehát mivel ez a betegség pont a szociális-társas helyzetek teljes megnehezítését idézi elő,így ergo a társas csoport terápia gondolatától is bepánikoltam,mivel "csoportos"...gondolom érted.
Szóval nem egyszerű dolog ez.
3-5 vagyok:
Mere laksz?Írj privátot,ha gondolod.
Kedves Kérdező!
Nekem is szociális szorongásom van.
Sokat olvasok,sétálok,de ez nem elég sajnos.
Új pszicháterhez fogok menni.
Szükséges a szakember és valóban a kognitív viselkedésterápia sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!