Szociális fóbiám miat alkoholista vagyok évek óta. Hogyan tovább ?
Most úgy érzed, megoldást találtál, de ez egy csapda!
Nem beszélek "könnyen". Nekem is szociális fóbiám van. Igazából az életem minden területére kihat. De sokkal inkább cipelem ezt a terhet, mint még csináljak is mellé egy másik problémát.
Jó, valahol megértem, persze. Alkalmanként én is oldom így a szorongásom (pl. buliban) De, hogy ez rendszeres legyen, attól kifejezetten tartózkodom. Egyszerűen tényleg nem éri meg, hosszú távon biztos, hogy nem... Ha úgy érzed, hogy kezd nehezen kontrollálható lenni ez a dolog, ne félj segítséget kérni!
Az jutott még eszembe, hogy a sport jó szorongás oldó. Viccen kívül át kéne szoknod erre. Ha társaságba készülsz, próbáld ki, hogy előtte fizikailag lefarasztod magad, pl. futással
Egy ismerős a drogproblémáiból a testépítés felé fordult. Hihetetlen, hogy hátrahagyott minden negatív dolgot.
Tanács: ha a kérdező szereti a természetet, akkor túra, kerékpártúra. A problémát senki nem oldja meg helyette, segítséget kaphat, ha kéri és igényli, de addig is bakancsra vagy kerékpárra fel. Kis célok figyelem, nyugalom, sikerélmény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!