Most már biztos, hogy 5 évig gondnokság alatt fogok állni?
Teljes gondnokság alatt állóknak nem kell a gondnok engedélye munkába álláshoz. Nem tudom, hogy van ez nálad.
Próbálj meg egy olyan gondnokot keresni, aki nem akadályoz! Mert nem az a gondnokság célja, hogy megakadályozzon valakit, hogy önálló életet kezdjen, hanem hogy védjen.
Indíthatsz pert a gondnokság levételére, többek között azzal az érvvel, hogy akadályoz az önálló életed elkezdésében. És felsorolhatod, hogy nem tudsz munkát vállalni, nem tudsz albérletbe költözni, már csak azért sem, mert a jövedelmed felével rendelkezhetsz csak, így nem tudnál albérletet fizetni.
Azonban ez szintén egy per, ami eltarthat évekig is. Így lehet, hogy ugyanakkor vennék le rólad, mintha hivatalból indítanák.
25-ös természetesen a jogszabályok és a hatályos törvények értelmében az olyan embert a képes az önálló cselekedetre és képes felelős döntést hozni nem helyezhető gondnokság alá ez azonban csak elméletileg igaz, de gyakorlatban már nem így van. És szerintem a teljes gondokságot kevered a részletes gondoksággal, kettő között óriási különbségek vannak. A teljes gondokság alá valóban csak olyan személy tartozhat aki ön és közveszélyes és nem képes önállóan cselekedni , amire gondolsz az a teljes gondokság esetében igaz, de nem igaz a részletes gondokság esetében ott ugyan is nem arról van szó hogy az illető teljes mértékben képtelen önállóan ellátni magát ha nem hogy az illető x és y dologban képes teljes mértékben felellős döntést hozni de z dolog esetében az illetőnek szüksége van segítségre vagy a gondok mondhatja az hogy ő személyes n úgy érzi hogy az illető úgyan sok ügy kapcsán képes önállóan és felelöség teljesen dönti de van néhány olyan ügy ahol az illetőnek kell segíteni mert.... , ja és mondom hogy 24es vagyok, és 25ös amit leírtam nem vicc mert egyrész a személyes tapasztalatokból más rész teljes körű utána nézés alapján írtam a válaszomat a kérdezőnek de igaz hogy elsősorban a személyes tapasztalatom által tapasztalt
dolgokat írtam le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!