Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most már biztos, hogy 5 évig...

Most már biztos, hogy 5 évig gondnokság alatt fogok állni?

Figyelt kérdés
Cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság álá helyezett a bíróság, 5 év múlva lesz felülvizsgálat. Most addig várnom kell? Borzasztó, hogy nem dönthet semmiről! Semmit nem vehetek a gondnokom beleegyezése nélkül, mindenről be kell számolnom neki, ez rendkívül megalázó! Még legalább 5 évig tűrnöm kell ezt, vagy van valamilyen megoldás? (Hogy miért kerültem gondnokság alá, nem szeretném leírni, hosszú történet, kérlek, a kérdésre válaszoljatok.

2023. jan. 26. 18:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Az alapján, hogy gondnokság alá helyeztek
2023. jan. 28. 16:15
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Teljes gondnokság alatt állóknak nem kell a gondnok engedélye munkába álláshoz. Nem tudom, hogy van ez nálad.

Próbálj meg egy olyan gondnokot keresni, aki nem akadályoz! Mert nem az a gondnokság célja, hogy megakadályozzon valakit, hogy önálló életet kezdjen, hanem hogy védjen.

2023. jan. 28. 21:05
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Indíthatsz pert a gondnokság levételére, többek között azzal az érvvel, hogy akadályoz az önálló életed elkezdésében. És felsorolhatod, hogy nem tudsz munkát vállalni, nem tudsz albérletbe költözni, már csak azért sem, mert a jövedelmed felével rendelkezhetsz csak, így nem tudnál albérletet fizetni.

Azonban ez szintén egy per, ami eltarthat évekig is. Így lehet, hogy ugyanakkor vennék le rólad, mintha hivatalból indítanák.

2023. jan. 28. 21:16
 24/26 anonim válasza:
Az a baj az egész gondokságival hogy a legtöbb ember fejében óriási tévedések élnek hogy csak az lehet gondokság alá helyezni aki vagy olyan öreg már hogy nem tudja magát el látni vagy olyan súlyon értelmi fogyatékos hogy nem tud felelősen döntést hozni ezért kell neki egy gondok aki gondokságá alá tartozó személy jogi védelméért felelős, az igazság az hogy bár kit lehet gondokság allá helyezni, és kedves kérdező én is hasonló cipőben vagyok mint te, annyi különbséggel hogy egyedül lakok, dolgozok, számlát fizetek, de mégis gondokság alá rakót egy család tagom engemet is, elvileg a gondogság ellőt van egy pszichologia vizsgálat ami az én esetemben nevetséges volt a pszichologus megkérdezte hogy mennyi az idő az analog órán és végig az személy beszélgetett a pszichologussal aki elindittotta a gondokság allá helyezésemet és a pszichologus úgy írta meg a szakmai jelentését rólam hogy durván három mondatott váltotunk és végig rólam nem velem beszélt, ami egyenes nevetséges , a másik dolog pedig az hogy valakinek van ismerőse vagy jó előadói képesége van az simán betudja magyarázni a gyámügynek és a biróságnak hogy miért van szükség az adott személy gondokság alá helyezésére még akkor is hogy az adott személy teljesen képes önállóan elvégezni minden dolgát.... meg elvileg ha gondokság alatt vagy akkor semilyen személyes és jogi ügyet nem is intézhetsz a gondokot nélkül vagyis se városházába , önkormányzatba, kormány hivalba , kormány ablakba, a közművekhez, nav-hoz, bank-ba a gondok nélkül be sem mehetsz vagy intézhetsz ügyet, pl. Lakcím kártyá változás, új személyi igazolványt stb, és elárulom de simán el lehet intézni a gondok nélkül, én személy szerint simán be ment néhány ilyen helyre, személyes ügyek miatt amiket elvileg csak a gondokommal együtt végezhetnék el, de simán eltudtam végezni... meg van 5 évenkénti felülvizsgálat, amikor a gyámügytől ki megy egy ember hogy elbeszélgesen a gondok és gondokság allá tartozó személlyel, hogy milyen kapcsolat és hogy szükséges még a gondokság alá helyezést fenntartani ezzel nekem az problémám amit már a pszichologus esetébben és már korábban el mondtam.... És hogy ha dolgozol akkor a fizetésed felét a munkáltatodnak a gondokod bankszámlájára kell el küldeni amit a gondok jobb esetben el utal neked vagy nem utal el, arra hivatkozva hogy a te érdeket miatt meg hogy félte teszi meg hogy kamatozgatja betét lekötés vagy állampapír formában hasonlók vag ami legrosszabb hogy gondok a saját pénze ként kezeli a te fizetésed felét, és bár a gondok felelősége a gondoksága alá tartozó személy jogi védelme és hogy az adott személyneknek bármilyen módon segítsen az esetek legnagyobb szándékában a gondok magasról tesz a gondokságá alá tartozó személyel és csak passzív és csak egyedül a kötelező felülvizsgálatok kapcsán érintkezik a gondoksága alá tartozó személyet ahol vagy elmondja a gyámügyisnek hogy már nincs szükség a gondokságra mert már képes vagy önállóan és felelőség teljesen gondoskodni magadról vagy az magyáráza hogy miért van szükség továbbra is gondokság alatt marad...... de még nagyon sok mindet el lehet még mondani és így végére megjegyzem hogy ha bár vannak olyan esetek vagy olyan személyek akiknél valóban indokolt a gondokság alá helyezés, de az esettek x százalékában valójában felesleges és gondok esettek durván 2/3-ban nem nagyon törödik a gondokságá allá tartozó személyet, maximum elvégzi azokat dolgokat amiket gondok ként az ő kötelesége a gondoksága alát tartozó személy jogi védelme szempontjából
2024. máj. 1. 13:22
 25/26 árokpart ***** válasza:
24-es Ne viccelj már nagyon komoly feltételek kellenek, hogy fennálljanak, hogy valakit gondnokság alá helyezzenek. Aki nwem ön és közveszélyes azt nem helyzehtik gondnokság alá, meg aki képes önálló életvitelre.
2024. máj. 1. 22:13
 26/26 anonim válasza:

25-ös természetesen a jogszabályok és a hatályos törvények értelmében az olyan embert a képes az önálló cselekedetre és képes felelős döntést hozni nem helyezhető gondnokság alá ez azonban csak elméletileg igaz, de gyakorlatban már nem így van. És szerintem a teljes gondokságot kevered a részletes gondoksággal, kettő között óriási különbségek vannak. A teljes gondokság alá valóban csak olyan személy tartozhat aki ön és közveszélyes és nem képes önállóan cselekedni , amire gondolsz az a teljes gondokság esetében igaz, de nem igaz a részletes gondokság esetében ott ugyan is nem arról van szó hogy az illető teljes mértékben képtelen önállóan ellátni magát ha nem hogy az illető x és y dologban képes teljes mértékben felellős döntést hozni de z dolog esetében az illetőnek szüksége van segítségre vagy a gondok mondhatja az hogy ő személyes n úgy érzi hogy az illető úgyan sok ügy kapcsán képes önállóan és felelöség teljesen dönti de van néhány olyan ügy ahol az illetőnek kell segíteni mert.... , ja és mondom hogy 24es vagyok, és 25ös amit leírtam nem vicc mert egyrész a személyes tapasztalatokból más rész teljes körű utána nézés alapján írtam a válaszomat a kérdezőnek de igaz hogy elsősorban a személyes tapasztalatom által tapasztalt

dolgokat írtam le...

2024. máj. 2. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!