Most már biztos, hogy 5 évig gondnokság alatt fogok állni?
Gyógyszereimet szedem, el tudnám magam tartani, de nem dolgozom.
De ti is láthatjátok, hogy semmi bajom, mert akiket gondnokság alá helyeznek, azok általában a nevüket sem tudják, nemhogy egy egyszerű, épkézláb mondatot megfogalmazni. Szerintem az esetemben súlyos tévedés áll fenn.
„El tudnám és el tudom között óriási szakadék van... Magyarán a szüleid tartanak el.”
A bíróság elvileg nem azt nézi, hogy eltartom-e magam, hanem azt, hogy el tudnám-e tartani magam, be tudnék-e fizetni egy csekket, be tudnék-e vásárolni stb. Én ezeket meg tudnám tenni, de nem teszem, mert van, aki megcsinálja helyettem. De az szerinted érv valakinek a gondnokság alá helyezése mellett, hogy a szülei tartják el?
"De ti is láthatjátok, hogy semmi bajom, mert akiket gondnokság alá helyeznek, azok általában a nevüket sem tudják, nemhogy egy egyszerű, épkézláb mondatot megfogalmazni."
Ez mondjuk orbitális marhasag. Gondnokság alá helyezéshez nem az kell, hogy total agyatlan legyél, hanem az, hogy bizonyos alapvető dolgokat nem értesz, vagy nem fogod fel a súlyukat, esetleg onveszelyes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!