Lehetséges az, hogy valakit úgy helyeznek gondnokság alá, hogy valójában nincs is rá szüksége?
Ez a sztori sántít. Gyámhivatal "csak úgy, magától" nem kezdeményezi az eljárást. Biztos, hogy mindent megírtál és nincs valami más is a háttérben?
Jársz orvoshoz? Pszichiáter? Az iskolát miért hagytad abba?
Pszichiáternél voltam már, és igen, jelenleg is szedek gyógyszert, antidepresszánst.
Nem tudom megindokolni, miért hagytam abba az iskolát. Valószínűleg lustaságból, egyszerűen nem volt kedvem tanulni. De nagyon bánom, mert már leérettségizhettem volna, ha nem hagyom abba.
Szerintem úgy tudta meg a gyámhatóság azt, hogy 3 éve nem csinálok semmit, hogy anyám a helyi családsegítőben dolgozik, ott beszélt erről, a családsegítő pedig összeköttetésben van a gyámhatósággal.
Hagyni hagyják, bár sokszor noszogatnak, hogy kezdjek már valamit magammal.
Egy érettségit azért szeretnék, úgyhogy szerintem majd visszaülök az iskolapadba tanulni.
A Gyámhivatal elindíthatja a pert, és megelőlegezhetik neked a gondnokot. Ez a rossz hír. A jó az, hogy a végén van esélyed nyerni. Ennek érdekében:
* szedd a gyógyszereidet, tartsd a kapcsolatot a pszichiátereddel
* beszélj a tanulási szándékodról a szüleidnek és a szakértőnek, majd ősszel menjél is el tanulni
* keress tanúkat a környezetedben. A pszichiátered is lehet tanú.
Lehet, hogy nem lesz a perből semmi, mivel együtt élsz a szüleiddel, akik vigyáznak rád. De ha majd meghalnak, akkor majd elindítják, hacsak addigra már nem tudsz kezdeni valamit az életeddel.
Utolsó, köszönöm a válaszod!
Az igaz, hogy akit cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alá helyeznek, őt az akarata ellenére is berakhatják egy intézetbe, és onnan már nem jöhet ki többé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!