Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van valaki, aki disszociatív/p...

Van valaki, aki disszociatív/pszichogén amnéziában szenved?

Figyelt kérdés
Leírnátok a tüneteit? Hogy jelentkezik, mi hozza elő? Hogyan diagnosztizálták?

2023. jan. 20. 11:40
 1/3 anonim ***** válasza:
27%
Van, Orbán Viktor. A tünetei pedig jól láthatóak.
2023. jan. 20. 11:58
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Voltak olyan negyedórától fél napig terjedő időszakok, amikről nincs emlékem. Utólag rekonstruálható, hogy valószínűleg kóboroltam, de nem emlékszem rá. Ezek az epizódok mindig úgy értek véget, hogy magamhoz tértem valahol (plázában, téren, kinn a mezőn) és nem tudtam, hogy hogyan kerültem oda. (Sem alkoholt, sem mást szert nem fogyasztok.)

2. Bizonyos fontos és érzelmileg megterhelő időszakokra, illetve eseményekre nem tudok visszaemlékezni.

3. Ha nagyon erőlködöm, hogy visszaemlékezzek a 2. pontban írtakra, akkor hamis emlékek szoktak előjönni.

Nálam ezek a tünetek epizodikusan fordultak elő, többnyire téveszmés időszakokban.

2023. jan. 20. 13:16
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm 2-es az értelmes választ!

Én borderlineként és folyamatos szorongóként nemrég éltem át valami nagyon ijesztő dolgot, és próbálok utána járni, mi lehetett az.

Ha valami nagyon felidegesít, akkor képes vagyok disszociálni, viszont most először fordult elő velem az, hogy eközben teljesen önkívületi állapotba kerültem. Párom végig velem volt, elmondása szerint álló helyzetben voltam, régóta nem reagáltam semmire (disszociáltam), aztán elernyedtem, eldőltem, de ő elkapott, lefektetett az ágyra, és semmire nem reagáltam. Nem tudom mennyi ideig voltam így, arra emlékszem, hogy épp pánikrohamom volt, aztán pedig fekve találtam magam, párom a melllasomra borulva. Ami addig történt, arra pedig egyáltalán nem emlékszem, semmit nem tudok felidézni belőle és borzasztóan meg vagyok ijedve.

2023. jan. 20. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!