Szerintetek ezek a bipoláris, borderline, disszociatív, meg egyéb "betegségek" tényleg betegségek? Vagy ezek csak afféle kifacsart jelzői olyan tulajdonságoknak, amik amúgy mindenkibe benne vannak, csak valaki képes önerőből átlépni felettük?
Figyelt kérdés
Tehát, én mindenek elolvastam a tüneteit. Sőt, ezeken kívül még rengeteg mentális betegségnek olvastam el a tüneteit, és az esetek legnagyobb részében ezeket láttam leírva: Hangulatingadozás, szorongás, dühroham, mánia, depresszió, félelem, beilleszkedési problémák, szociofóbia, stb. Tehát, ezek kb MINDEN mentális betegségre igazak. És kb MINDEN ember szenved ilyesmiben. Ez az élet rendje, a ciklikusság. Minden ember szorong valamikor, valamitől. Minden ember fél valamikor, valamitől. Tehát, ezeket elolvasom, akkor igazából minden emberre rá lehet húzni minden betegséget. Itt csak és kizárólag a mérték számít. Tehát, hogy ki MENNYIRE engedi eluralkodni magán ezeket a dolgokat. Az erős személyiség fél, szorong, de leküzdi. Elfolytja. Nekem is vannak hangulatingadozásaim, de én úgy fogom fel az életet, hogy ha rossz, akkor kibírom abba kapaszkodva, hogy lesz ez majd jobb is. Ha jó, akkor meglovagolom a nagyhullámot. Nem kellenek ide semmiféle gyógyszerek. Pedig én is megélem néha a poklot. Vannak olyan napjaim, amikor 70 évesnek érzem magam (pedig 32 vagyok), és még a székből felállni is nehéz, de vannak olyan napjaim is, amikor boldogan lefutok 30 kilométert, mert annyira jó kedvem van. Ez az élet. A ciklikusság. Jó és rossz periódusok követik egymást, mint ahogy a hideg és a meleg évszakok, ahogy a szárazság és az esős idők. Egyik nem létezhet a másik nélkül. Miért gyógyszerezik magukat az emberek? Az állatok sem gyógyszerezik magukat, pedig ők is átmennek mindenféle nehézségeket. Egyik nap menekülnek az életükért, másik nap dőzsölnek a zsákmányon. Ezek az ősi törtvények. Akkor miért találnak ki mindenféle betegségeket? Miért szintetikus úton kezelik a "betegeket"?2023. jan. 13. 18:20
11/18 anonim válasza:
Többnyire erősebb antipszichotikumot kapnak, ez lecsökkenti a grandiozitást, téveszméket, utána pedig bent tartják őket megfigyelésen. Ilyesmi csak akkor fordul elő, ha nem szedik a gyógyszert, vagy nincsenek kezelve.
13/18 A kérdező kommentje:
Hát akkor beleírhatnák ezeket is a tünetekbe. Vagy külön betegségnek nevezni ezt a típust attól, akik csak szoronganak meg szomorúak.
2023. jan. 14. 13:25
14/18 anonim válasza:
A diagnosztikai kritériumokat nem is laikusoknak kell értelmezni, hanem szakembereknek. Ők pontosan meg tudják különbözteti a szorongást a mániától és így tovább. 5 éves a pszichiáter rezidensképzés, gondolhatod, hogy 5 évig nemcsak a DSM-et olvasgatják, hanem differenciáldiagnosztikát tanulnak. Az egy dolog, hogy le van valami írva egy könyvbe, azt értelmezni is tudni kell.
15/18 anonim válasza:
Felesleges magyarázni ennek. Biztos a tüdőgyulladásra is grabovoj számokat használ
16/18 anonim válasza:
Nem értem minek írtál ki erről kérdést(?). Ha neked jó így az életed,akkor örülj neki,de ne rúgj bele olyanba,akinek esetleg nem az.
17/18 anonim válasza:
Ez nem ilyen egyszerű ahogy leírod. A bipolárishoz muszáj a gyógyszer. Anélkül elviselhetetlen lenne a depresszio. Tudom,mert benne vagyok. Meg nem lehet szabályozni. Ok nélkül jönnek a kemény hangulatingadozások.Vagy pl a szociália fóbiát se lehet legyőzni önerőből. Vagy ott a borderline személyiségzavar. Az is nagyon durva. Vagy a skizofrénia. Egészséges embernek nincsenek olyan durva tünetei mint akik ezekbe szenvednek.
18/18 anonim válasza:
Én bipoláris vagyok. Néha úgy érzem, enyém a világ,klassz vagyok,mindenre képes vagyok. Izgatott vagyok,folyamatosan beszélek,rángatom a barátom kezét,hogy menjünk ide vagy oda,nézd milyen klassz stb. Próbál leállítani, és én is érzem hogy túlpörgök és sok vagyok, de képtelen vagyok visszafogni magamat. Nem bírok leállni.
Máskor minden ok nélkül üvöltve bőgök és még akarok halni,gyűlölöm azt a rakás szerencsétlenséget,aki vagyok. És ezen sem tudok úrrá lenni,olyankor összedől az egész világom. Nem tudom kontrollálni,nyilvános helyen is elkezdek bőgni,ilyenkor wc-be szoktam berohanni.
Ilyen bipolárisnak lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!