Kb. 2-3 hete állandó nehézlégzést érzek. Egyszer enyhébb egyszet erősebb. Néha a mellkasomban nyomó érzést érzek. Voltak hasonló tüneteim 12-13 éves koromban is és pánikbetegségre lett fogva. Akkoriban egyszer sem volt rohamom, de nem is foglalkoztam vele. Ugye mostanság előjött megint. Új országba költöztünk lassan 1 éve és az elején még depis is voltam egy kis ideig. Sokszor voltam bezárkózva a szobámba és csak az otthoni életemen gondolkodtam. Egyszer már volt egy rohamom azt hittem, h infarktus. Vittek orvoshoz egyből, csináltak ekg-t, de az negatív lett. Itthon van egy 20ezer ft. értékű pulzoximéter is ami mindig 98-100 közötti értéket mutat. Néha a pulzusom szokott magas lenni nyugodt helyzetben (90-110). Nemrég voltunk egy kis rendezvényen is és a nagy tömegben rosszul lettem. Kiszáradás, hányinger, szédülés, légszomj, izzadás stb. Orvoshoz akarok eljutni mert nem voltam még mert nagyon nem kezeskednek a szülők, hogy eljussak szóval még nem 100%,hogy psichés eredetű. Van, hogy pl. beszélgetek valakivel és akkor nem figyelem a légzést akkor semmi a bajom, de viszont amikor rágondolok abban a pillanatban rossz. Esténként nem is érzem, jókat alszom. 1 perces légzésszámot is számoltam és az normál értekben volt. Amikor erősen érzem a nehézlégzést akkor is nyugodtan veszem a levegőt és nem kapkodom. Ja és gyakran szokott izzadni a tenyerem és talpam is meg néha úgy érzem, hogy kiszáradt az egész szám.
Fontosat kihagytam. Több mint egy hónapja beteg voltam és én azt hittem, hogy tüdőgyulladás még úgy is, hogy voltam orvosnál és mondta, hogy semmi komoly. Az idő alatt nagyon paráztam végig, hogy tényleg tüdőgyuszi és komoly bajom lesz. Meggyógyulás után pár hétre jött az első nehézlégzéses tünet.
2023. jan. 10. 21:44
3/21 anonim válasza:
Ez tipikus pánikbetegseg.
Próbáld meg, amikor ilyen rohamszeru érzésed van, tegyél egy kis vizes textilzsepkendot vagy kicsi hideg vizes ruhát a tarkódra. Pár percen belül sokkal jobban leszel.
2023. jan. 10. 21:59
4/21 anonim válasza:
Ez inkább szorongás, a pánikbetegség tök máshogy néz ki.
2023. jan. 10. 22:14
5/21 A kérdező kommentje:
Miben különbözik a pánikbetegség?
2023. jan. 10. 23:02
6/21 anonim válasza:
Bocs a rohamokat csak most vettem észre. Szoval a pánikbetegség az rohamokat jelent, amik random jelennek meg, ok nélkül, általában max félórasok. Sok ilyen rohamnak kell lenni, hogy pánikbetegségnek diagnosztizálják, szóval nem egyszeri roham.
Itt van egy leírás, azt irják minimum 4 dolognak kell teljesülnie hogy pánikrohamnak tituláljanak valamit
Én a nehézlégzésre gondoltam hogy az tök nem pánikroham. Az sima szorongás. Akár napokig is tarthat vagy ha néha megkönnyebbülsz picit akkor vannak szünetek, legalábbis saját tapasztalatból írom. A szorongásroham meg összetéveszthető a panikrohammal, de a szorongásroham okkal van és nem zajlik le egy fél óra alatt. Sajnos. De a panikrohamok se jelentenek pánikbetegséget. Mert a pánikbetegségnél tök random váratlanul a semmiből jön a roham, a pánikroham meg okkal van.
2023. jan. 10. 23:14
7/21 anonim válasza:
Bocs kicsit kaotikusan írtam de talán érthető.
2023. jan. 10. 23:15
8/21 A kérdező kommentje:
Haat akkor passz. Volt, hogy azt mondtam, hogy elmult a nehezlegzes, de par nap utan megint elojott. Valamikor turheto valamikor mar szenvedek mert annyira idegesit.
2023. jan. 10. 23:40
9/21 anonim válasza:
Amikor nyugodt vagy akkor is van nehézlégzésed? Amikor nem gondolkodsz ezen? ha igen, és állandó, én asztmára is gondolnék, enyhe asztma kezdete. De azok alapján, hogy írod, rágondolsz és akkor jön elő, ez inkább valóban szorongás, amikor rohamod volt, az meg pánikroham lehetett.
2023. jan. 11. 00:49
10/21 A kérdező kommentje:
Nyugodt állapotban is van igen. Ha nem gondolok rá akkor semmilyen helyzetben nem zavar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!