Egyetemista sorstársak, hogyan élitek túl a vizsgaidőszakot?
Pontosan mit szeretnél hallani?
Mert most mondhatom, hogy ne stresszelj, de ha ilyen vagy, akkor tök mindegy, úgyis fogsz :)
Viszont ne egyhuzamba tanulj, hanem 2-3 óránként iktass be 10-15 perc szünetet, vagy monjuk 10 tételenként egy sétát.
Kell az agyadnak a friss levegő.
Ezen kívül nem kell és nem is lehet reggeltől estig tanulni. PErsze, hogy nem fog az agyad 5-6 óra magolás után.
Én anatómiára pl olyan 8-13-ig tanultam (közben néha szünet), aztán még lefekvés előtt 1-2 tételt, és ennyi.
1,5 héten keresztül ez volt a menetrend, és tök bevált. Friss aggyal 2x olyan gyorsan megvoltam a tételekkel, mint már 10 tétel után a 11-kel.
Nekem csak úgy megy, hogy az első 2 héten nagyon megerőltetem magam (egész nap tanulok, ez kb 10-12 óra nettó tanulást jelent naponta, de van vizsgánként egy pihenőnapom) és mindent megcsinálok.
Nálunk decemberben volt 1-2 hét vizsgaidőszak, akkor letudtam a 4 vizsgámat (22 kredit), a többi tárgyból meg elfogadtam a megajánlott jegyeket.
Nekem csak így megy. Ha eltolódik, abból csak a szenvedés van. Nem bírom az egyenletes folyamatos terhelést.
Ez az 5. vizsgaidőszakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!