Szorongas és gyomorideg?
25/N
Stresszes vagyok sajnos nagyon a gyomromra ment ez az egész a gyomorszajam faj valami otlet ?
Szedek egy kis probiotikumot tegnap kezdtem el. De úgy érzem savam van csak nem jön fel
Mit tudnek tenni? Tudom orvoshoz menjek el,de jelenleg kicsi gyermekkel vagyok itthon nemrég szultem.
Próbálj ki valamilyen természetes teakeveréket.
Citromfűtea, orbáncfű tea
vagy tabletta formában Nervenflege tabletta, Valeriana relax kapszula.
Ezek nyugtató hatással rendelkeznek viszont a problémát nem fogja megszüntetni. A stresszforrást meg kell próbálni csökkenteni olyan mértékben amennyire csak lehet.
Illetve orvsohoz nem ártana elmenni mert a stressz miatt alakult ki savtúltermelés nálad és emiatt fáj a gyomrod. Kapnál rá valamiféle savközömbösítő savlekötőt, antiacidumot. Nem tudom szoptatsz e, ha igen akkor nyilván ezt is figyelembe kell venni ezért is kell az orvos.
Nem szoptatok.
Akkor a sima rennie nem sokat ér igaz? :)
3as ezek tartoznak a pantoprazol gyógyszercsoportba:
Controloc, Nolpaza, Noacid, Acida, Pafenon, Pazolexa, Pantacid flux, Pantoprazol sandoz, Pantoprazol krka, Pantoprazol ratiopharm
Azért probalom így ezt meg orvos nélkül mert nem minden napos ez az idegesség csak vannak napok amikor nagyon ramtor és most pár napja ez van ugye ezt generalom ettől panikolok.. csak felek h nehogy kilyukadjon a gyomrom
Enni eszek
5-ös, köszi, a Nolpaza 20mg-ra gondoltam :D.
A gyomorfekély azért nem alakul ki olyan gyorsan, így nem kell egyből arra gondolni. Reflux annál inkább, ami átmehet reflux betegségbe. Nekem az utóbbi lett, gyógyszerek (egyik orvos se mondta h az xy gyógyszer mellé már önmagában ajánlatos lenne) + majdnem egy éven át tartós stressz mellett. Gastron kivizsgáltak, a gyomorszájam nem zár rendesen, és a visszaáramló gyomorsav miatt, és egy kisebb részen nyelőcsőgyulladásom van.
Amivel a tüneteket enyhítheted, és kímélheted magad, az a fűszermentes diéta, és hogy kerülöd a savas tartalmú ételeket/italokat, és a feldolgozott élelmiszereket/nasikat. Nekem ami instant gyomorfájdalmat tud okozni, az a paradicsom, kávé, tea, mandarin, üdítők.
De mindenképp ajánlom az orvost, és nem csak a gasztroenterológust, hanem egy pszichiátert is. Mert nem elég a tüneteket kezelni, a stresszel is kéne vmit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!