Nagyon pánikba estem a világvége gondolatától. Hogyan lehet ez ellen védekezni?
Nem vagyok még 40 éves, de már vagy öt világvégét megéltem.
Te biztos nagyon fiatal vagy még, ha nem alakítottál ki immunitást az ilyen "jóslatokkal" szemben...
Majd megszokod te is, és megtanulod ignorálni a hülyeséget.
Az a helyzet hogy tényleg valami lesz, mert ez törvényszerű.
Viszont nem olyan lesz mint ahogy most elképzeljük. Ez is elég valószínű. Tehát realizálni kell hogy amitől félünk az csak a gondolatink kivetülése. A valóságban biztos nem úgy lesz. Ha pedig nem tudjuk hogy lesz, akkor nem is érdemes előre félelemben élni...
Ha összeomlik a világ, semmit sem tehetsz ellene. Tehát kár aggódnod.
Ha nem omlik, akkor meg feleslegesen aggódtál.
A klímaváltozás ugyan elkerülhetetlen, de gondolj arra, már most is rengetegen dolgoznak azon, hogy tudjunk adaptálódni és tompuljon majd a hatás. Hozzászokunk. Hitted volna 3 évvel ezelőtt, hogy jön egy hónapokig tartó kijárási tilalom, nem utazhatsz, nem járhatnak a gyerekek iskolába, nem lehetnek nyitva a boltok, le kell csavarni a fűtést, stb?
Már most is sok mindent megéltél, de túlélted.
Hát, majd túléled azt is. Rettegni tőle felesleges, csak magadat bünteted. Nincs minden veszve és nem egyik napról a másikra jön el a változás.
Ennyi erővel azért is aggódhatnál, hogy bármelyik nap meghalhatsz, bármi miatt.
Miért pont egy világvége miatt félsz? Így is úgyis meghalsz, ez nem kerülhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!