Jó állapotban lévő bipoláris beteg foglalkozhat-e gyerekekkel vagy felnőtt emberekkel?
Figyelt kérdés
Rehabos munkahelyen dolgozok. Régen egy pszihológus azt mondta, hogy ne foglalkozzak emberekkel, de aki ismer az bátorít, hogy próbáljam meg, és szakembereknek sincs mindig igazuk. Pontosabban ők is tévednek. Nem szedek sok gyógyszert, de azt is tervezem elhagyni kórházi befekvéssel. A pszihiáter orvos az hajlik rá. A házi orvosom szerint igazam van, mert nem lát olyan betegnek, aki nem tudja kontroll alatt tartani magát.2023. jan. 2. 13:03
11/20 A kérdező kommentje:
Nem a pszihiátriához tartozik, de a pszihiátriai betegségeknél is előfordul, hogy csak ráírnak valamit a papírra. Még akkor is, ha a teszt nem mutat ki semmit.
2023. jan. 3. 17:52
12/20 anonim válasza:
Vicc, ami megy az egészségügyben.
13/20 A kérdező kommentje:
Az előző pszihiáteremet jelentették már fel csalásért, mert olyanokat írt, ami nem valós.
2023. jan. 3. 22:09
14/20 anonim válasza:
Nekem bipoláris zavarom van és ADHDm.Pedagógiai asszisztens végzettségem van,jelenleg 3.éves pedagógus képzésben.Több orvossal beszéltem,ezek közül egyik sem kizáró ok.A személyiségzavart viszont nem tudom,mert nekem az nincsen.
15/20 anonim válasza:
10) a nárcisztikus személyiségzavar a borderline spektrumon van.
Kérdező, mik a borderline tüneteid? Elmondták neked?
Esetleg megkérdezhetsz magánban egy klinikai szakpszichológust, hogy ő mit gondol.
16/20 anonim válasza:
14, a bipoláris zavar is személyiségzavar.
17/20 anonim válasza:
16-os, ki ne találd már. A bipoláris zavar soha nem volt személyiségzavar. [link] hangulatzavar a BNO szerint is.
18/20 anonim válasza:
Ha elhagyod a gyógyszert abból nagy baj lehet. Visszaesel a depresszióba vagy mániába és egyáltalán nem tudsz majd másokkal foglalkozni. Mélydepresszióban még magaddal sem. Pszichológusnak igaza van.
19/20 anonim válasza:
A bipoláris affektív zavarnak köze nincs a személyiségzavarokhoz. A bipolaritás egy betegség, amit gyógyszerrel kell kezelni. A személyiségzavarokra adható gyógyszer, de azokat elsősorban terápiával gyógyítják.
Továbbá: a személyiségzavarok jó része (egésze??) gyógyítható, míg a bipoláris betegség csak kezelhető.
20/20 A kérdező kommentje:
18-as azt írtam, hogy tervezem elhagyni a gyógyszert kórházi befekvéssel, és az orvos hajlik rá. Most is a minimumnak a minimumát szedem.
2023. jan. 19. 16:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!