Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus megszakíthatja a...

Pszichológus megszakíthatja a terápiát?

Figyelt kérdés

Akkor, ha valami felkavarót vallok be neki, amit minden ember elítél.

Ráadásul olyan dologról van szó, amit még a férfiak sem tolerálnak, nemhogy egy nő.

2022. dec. 31. 11:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Én mindenkinek nagyon javaslom, hogy azonos nemű terapeutához menjen.

A terapeuta természetesen megszakíthat egy terápiát, de ennek számos oka lehet, s az a kliens érdeke is, hogy ha a terápia vagy az ő saját, vagy a terapeuta korlátai miatt akadozik,akkor keressen másik szakembert. Ha a terap azért hátrál ki a munkából, mert nem tudja feldolgozni, amit a kliens mondott, az az ő problémája, mindkettejüknek jobb külön folytatni így. De lehet, hogy a terap ennek ellenére is vállalja a munkát, ha szupervízióra megy vagy a saját terapeutájával feldolgozza, hogy miért akasztotta meg ez az infó.

2023. jan. 1. 19:35
 12/16 anonim ***** válasza:
33%
A terapeuta nemének nincs összefüggése az összeilléssel vagy a hatékonysággal.
2023. jan. 1. 21:02
 13/16 A kérdező kommentje:
Nekem kellemetlen lenne egy nővel megbeszélni azt, hogy miket tennék más nőkkel.
2023. jan. 1. 21:12
 14/16 anonim ***** válasza:
80%
A terapeuta neme azért számít, mert társadalmi, családi és egyéni szinten is rengeteg, de tényleg rengeteg tudat alatti ítéletünk, hiedelmünk, félelmeink, blokkunk van az ellentétes nemmel/ről, amik a háttérben alattomosan befolyásolják kommunikációnkat, őszinteségünket, elvárásainkat és igen, így a terápia hatékonyságát, sikerét is. Fölösleges képmutatás azt hangoztatni, hogy nem, mert de. Ha ezt valaki tagadja, csak magát hátráltatja vele.
2023. jan. 1. 22:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Teljesen maskepp eltem meg :) Nokent ferfihez jartam. Anno ot ajanlottak: majd’ lefordultam a szekrol, amikor meglattam, hogy ferfi, mert ezt noi szakmanak gondoltam. Egy toxikus kapcsolat miatt mentem, es feltem, hogy majd a ferfi melle all. Viszont nem volt erom mast keresni. Semmi ilyen nem tortent, teljesen objektiv maradt. Es mar a hangjat hallva megnyugodtam, amikor eloszor egyeztettunk idopontot :)

Jobban szeretem a ferfi fonokoket, vezetoket, igy szerintem ezert is tudtunk jol egyuttmukodni.

Voltak olyan temak, amikrol nem tudtam beszelni, ugy kellett kihuzni belolem nehany dolgot. Ez nem azert volt, mert egy ferfi ult velem szemben. Egy novel is hasonloan nehez lett volna.

Hovatovabb nekem feludules volt olyan ferfival is talalkozni, aki az idopontoeresesnel alkalmazkodott hozzad, vagy aki konflktus eseten kereste a sajat felelosseget is, es nem mindenert teged hibaztatott.

Nagyon megkedveltem ot, nem szerettem bele.

Ettol fuggetlenul, Kerdezo, ha erzed, hogy neked egy ferfi jobb lenne, menj nyugodtan olyan nemuhoz. Nekem nem volt preferenciam.

2023. jan. 3. 07:49
 16/16 anonim ***** válasza:
A pozitív viszonyulás sem semleges. Nyilván egy terapeutának végig kívülről kell szemlélnie a dolgokat, nincs olyan, hogy valaki mellé állna. Még a klienst is úgy támogatja (jó esetben), hogy nem mellette foglal állást valakivel szemben.
2023. jan. 3. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!